RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Reagiranje koordinacije hrvatskih branitelja

Napisano 13.01.2011. 13:50
Vukovar

KOORDINACIJA BRANITELJSKIH UDRUGA
PROISTEKLIH IZ DOMOVINSKOG RATA
GRADA SPLITA
 
U Splitu, 12. siječnja 2011. godine

Priopćenje za javnost u svezi srpskih optužnica i uhićenja hrvatskih branitelja
 
Povodom najnovijeg neprimjerenog napada na dostojanstvo hrvatskih branitelja tj. uhićenja vukovarskog branitelja i zatočenika srpskih koncetracijskih logora Tihomira Purde, čiji je jedini grijeh što je branio svoj dom, svoju rodnu grudu, svi hrvatski branitelji i domoljubi izražavaju ogorčenost i pitamo se jesu li naši poginuli  prijatelji dali svoje živote za Hrvatsku u kojoj će hrvatski branitelji biti progonjeni kao divlje zvijeri, dok abolirani agresori sjede u Hrvatskom saboru i dobijaju odličja.
 
Apsurd je i veći da pravosudna tijela druge države, koja uzgred ne priznaje vlastitu agresiju na RH, procesuiraju hrvatske branitelje za nekakva tobožnje počinjena djela na području RH. Znamo da je cilj izjednačiti žrtvu i agresora što nikada nećemo dopustiti, ali ne dopuštamo niti da se radi nečijih interesa to prelama preko leđa hrvatskoj najodanijih sinova koji su omogućili da baštinimo hrvatsku slobodu i nezavisnost.
 
Žalosno je da hrvatski branitelji upozoravaju nadležna državna tijela da savjesno i odgovorno rade svoj posao, u prvom redu da štite nacionalne interese.
 
Poštovani ministre pravosuđa RH gospodine Dražene Bošnjakoviću, odlučno odbijamo mogućnost procesuiranja hrvatskih branitelja na temelju iskaza  pripadnika četničkih hordi, od kojih su neki nosili kokarde na glavi i drugi petokraku jugosoldateske, a čiji je jedini cilj bio u krvi slomiti rađanje hrvatske države.
 
Gospodine ministre,

hrvatski branitelji Grada Splita Vam poručuju da od Vaše kolegice iz Republike Srbije zatražite popis svih hrvatskih branitelja koji su napadali i ratovali na području Republike Srbije i možete im dati jamstvo za njihovo izručenje, dok istodobno zatražite izručenje svih njihovih državljana koji su napadali Republiku Hrvatsku ratujući na njenom teritoriju. Obraćamo se i predsjedniku Republike Hrvatske gospodinu Josipoviću da isti prijedlog iznese i gospodinu Tadiću na službenim bilatelarim susretima, a ne da cijelu problematku razvodnjava sa pitanjem oko objave registra branitelja, dok ne pokazuje interes za objavom registra svih onih agresora koji su razarali i ubijali diljem Lijepe Naše.
 
Poručujemo gospodinu Josipoviću da je njegova prvenstvena zadaća štititi interese Republike Hrvatske i svih njenih građana, što bi se nedvosmisleno trebao očitovati i u ovom slučaju, a ne dodvoravati se agresoru i onima koji nikada nisu željeli stvaranje slobodne, neovisne i suverene hrvatske države.

Koordinacija braniteljskih udruga Grada Splita


Nema komentara

Anketa

Ustavi