RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Stazić prozivao Plenkovića zbog mirovina pripadnicima HVO-a, premijer mu majstorski "začepio usta"

Napisano 07.06.2017. 23:52

Saborski zastupnik SDP-a Nenad Stazić prozvao je u srijedu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića zbog najave isplata mirovina pripadnicima HVO-a, upitavši ga "koliko će uzeti hrvatskim penzionerima da bi kupio jednu jedinu saborsku ruku".

"Nastojite okupiti većinu, nudite ministarstva i fotelje i to je legalno, uklapa se u koncept trgovačke demokracije bliske vama. Ali za mjesto u Saboru nudite i novac poreznih obveznika i njime hoćete isplatiti mirovine pripadnicima HVO-a. Ovdje nisu radili, ali mirovinu će dobivati, a hrvatski umirovljenici koji su ovdje radili, sada kopaju po kontejnerima za smeće", poručio je Stazić tijekom aktualnog sata u Hrvatskom saboru, javila je Hina.

Plenković je odgovorio kako je riječ o "dosljednoj provedbi međudržavnih ugovora", kako su pripadnici HVO-a, također, sudjelovali u obrambenom ratu te kako ih Hrvatska može biti zahvalna za 'čuvanje leđa'.

"Hrvatska je 2006. potpisala međudržavni sporazum, postoje određene obveze i dugovanja prema pripadnicima HVO-a, njih je 6815, a odluke o isplati zaostalih mirovina donijela je vlada prije moje vlade. Ono što smo mi učinili ima veze s ranije najavljenim odlukama i pripremama koje je napravio Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje da se krene u isplatu tih zaostalih mirovina i mi ćemo te obveze ispuniti", uzvratio je Plenković.

Referirao se i na Stazićevu opasku kako je riječ o političkoj trgovini u Saboru.

"Mislim da ćete se složiti kako je teško da netko sam dobije 76 zastupnika samo i isključivo temeljem volje birača. Jesu li svi razgovori nakon izbora onda predmet političke trgovine koje je vodila i Vaša stranka? Ja mislim da nisu. Stranke imaju platforme s kojima žele razgovarati na opću dobrobit", istaknuo je hrvatski premijer.

Stazić se međutim zapitao kako to da je Plenković krenuo u "ispunjavanje zakonskih obveza tek kad je izgubio većinu".


Nema komentara

Anketa

Ustavi