RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U Splitu akcije nadzora vozila iz BiH

Napisano 20.10.2015. 19:42

Na području Splita mobilne jedinice carine u posljednje vrijeme na parkinzima, stajalištima i drugim lokacijama prilaze automobilima s bh. registracijskim oznakama te od nazočnih traže osobne iskaznice i prometne dozvole.

Kako je za Fenu rekao svjedok tih događanja, 45-godišnji Miro L. iz Tomislavgrada uz preglede tih dokumenata postavljali su upite vezano za hrvatske dokumente, prebivalište te u kojoj državi imaju regulirano zdravstveno i socijalno osiguranje.

Iz Carinske uprave RH su na vezani upit za Fenu kazali da je njihovim planom rada carinskih službenika u Službi za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Split, pored ostalih aktivnosti, predviđen i nadzor u vezi s ispunjavanjem uvjeta za privremeni uvoz prijevoznih sredstava temeljem odredbi Zakona o provedbi carinskih propisa Europske unije i Konvencije o privremenom uvozu - ANEKS C te nadzor nad zakonitom uporabom motornih vozila temeljem Zakona o posebnom porezu na motorna vozila.

Navedena aktivnost provodi se na području nadležnosti Odjela za mobilne jedinice Split i to kontinuirano kod obavljanja svih ostalih aktivnosti (trošarinski nadzori, nadzor nad obavljanjem neregistrirane djelatnosti, nezakonita trgovina i sl.).

Po njihovim navodima, tijekom nadzora, pored ostalih, obuhvaćena su prijevozna sredstva registrirana izvan carinskog područja Europske unije i prijevozna sredstva registrirana u zemljama Europske unije, a ne samo vozila s registarskim pločicama Bosne i Hercegovine.

"Navedeni upiti o prebivalištu i zaposlenju u Republici Hrvatskoj i slično, uobičajena su pitanja prilikom takvog nadzora, jer iz njih se može utvrditi postojanje osnova sumnje o mogućem  protupravnom korištenju  prijevoznog sredstva“, istaknuli su iz Carinske uprave RH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi