RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mostar - Sajam informacijskih tehnologija

Napisano 15.02.2013. 14:56

Mostar - Sajam informacijskih tehnologija

Sajam informacijskih tehnologija koji se do sada održavao u Širokom Brijegu u BiH, ove se godine seli u Mostar, objavljeno je od strane uprave sajma. Sajam će se održati u razdoblju od 9. i 13. travnja, s tim da će ove godine biti i malo drukčije koncipiran. Postojat će konferencijski dio sa stručnim i iskusnim predavačima te edukativne radionice za posjetitelje.

Sajam informacijskih tehnologija će se ove godine održati na novom mjestu, s potpuno novim konceptom i novim mogućnostima. Naime, potpisan je protokol o suradnji izmedju Mostarskog sajma, REDAH-a i udruge UPIT, čime se ovogodišnji SIT seli u Mostar i održava u okviru Međunarodnog sajma gospodarstva u razdoblju od 9. travnja do 13. travnja 2013. godine.

Ovim protokolom se definirala suradnja najjačeg gospodarskog sajma u BiH i najjačeg informatičkog događaja u regiji. Suradnja je iznimno značajna za IT firme, jer direktno pokriva šira IT područja, i to na nekoliko lokacija u okviru samog sajma – putem konferencije, radionice i komercijalnih predstavljanja tvrtki. 

Same teme sajma će i dalje pokrivati područja zanimljiva gospodarstvenicima i lokalnoj samoupravi, kao što su legalizacija softwarea, paperless office, Google AdWords; IT sektoru s predavanjima o Cloud Computing Modelu i Microsoftu, ali nećemo zaboraviti ni same posjetitelje sajma i Internet korisnike, koji će moći poslušati tribinu o Cyber kriminalu, Facebooku i Google-u.

Kao što smo već rekli, ovogodišnji SIT će imati drugačiji koncept zahvaljujući mogućnostima koje postoje u okviru mostarskog sajma. Konferencijski dio SIT-a će sadržavati predavanja vrhunskih predavača, predstavljanja renomiranih tvrtki iz ICT sektora, ali i predstavljanje proizvoda i usluga ICT tvrtki iz regije Hercegovina. Predavanja će se održavati u okviru programa mostarskog sajma gdje je jedan dan rezerviran za ICT. Osim konferencije, posjetitelji će moći prisustvovati edukativnim radionicama, te saznati sve o novim proizvodima i uslugama putem komercijalnih predstavljanja tvrtki na štandovima.

Svake godine, SIT i udruga UPIT teže društveno korisnim ciljevima poput informatičkog obrazovanja, online oglašavanja, pristupa internetu i razvoju mobilnih aplikacija, a to su jako dobri razlozi za posjetiti ovogodišnji Mostarski sajam. 


Nema komentara

Anketa

Ustavi