RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Policija spriječila sukob hrvatskih i srpskih navijača u Vukovaru!

Napisano 17.08.2013. 09:58
Policija spriječila sukob hrvatskih i srpskih navijača u Vukovaru!

Samo jako policijsko osiguranje spriječilo je sukobe između navijača srpske i hrvatske reprezentacije poslije današnje utakmice između Srbije i Portugala koja je igrana u Vukovaru.

Na utakmici se okupilo 500-tinjak navijača, među kojima je bilo 200-tinjak bučnih navijača Srbije koji su uz zastave Srbije, taktove "Marša na Drinu" i uz povike: "Srbija", "Kosovo je srce Srbije", "Ne damo Kosovo" i slično navijali za svoju reprezentaciju.

Od prve minute atmosfera u dvorani bila je napeta, a u dvorani je bilo i više hrvatskih navijača. Odmah tijekom prve minute jednog je navijača koji se pokušao obračunati sa srpskim navijačima privela policija. Za razliku od prvoga dana, ova utakmica je shvaćena mnogo ozbiljnije pa je ispred dvorane i u samoj dvorani bilo prisutno primjetno više policajaca, a kasnije je angažirana i interventna policija, kao i zaštitarska služba. Sve su nadgledali novi načelnik PU vukovarsko-srijemske Miroslav Puž i zapovjednik PP Miro Bradić.

U poluvremenu je došlo do prve krizne situacije kada su se pred dvoranom pojavila tri navijača u dresovima Dinama. U tom trenutku gotovo svih 200-tinjak navijača je potrčalo prema izlazu, što je ponovno spriječila policija. Drugo poluvrijeme je prošlo na isti način, s tim da se u međuvremenu u obližnjem kafiću pojavilo i tridesetak navijača raznih hrvatskih navijačkih skupina. Najkritičniji dio bio je završetak utakmice kada je policija spriječila bilo kakve moguće sukobe. Hrvatski navijači dočekali su srpske navijače uzvicima: "Srbe na vrbe" i "Ajmo, Delije", "Ajmo, Grobari", "Ajmo, četnici, gdje ste se sakrili". Srbijanski navijači su u isto vrijeme uzvikivali: "Srbija", "Kosovo je srce Srbije" i pjevali navijačke pjesme.

Bilo kakav kontakt spriječili su pripadnici interventne postrojbe koji su se postavili između njih. Ovo je bila druga utakmica Srbije na EP-u i druga pobjeda, čime su već osigurali drugi krug natjecanja. S obzirom na do sada viđeno na EP-u, može se očekivati da će svaka sljedeća utakmica Srbije biti utakmica visokog rizika.

VLM 


Nema komentara

Anketa

Ustavi