RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Častan oproštaj od Europe: Zrinjski odigrao neriješeno s preskupim Ludogoretsom

Napisano 16.08.2018. 23:46

Nogometaši Zrinjskog odigrali su neriješeno na prepunoj Pecari 1:1 te je tako okončana 'plemićka' europska avantura. Iako su ispali iz Europe, Mostarci nemaju za čim žaliti, Ludogorets je puno bolja, skuplja momčad i nerealno je bilo očekivati neko čudo. Na prepunoj Pecari, Zrinjski je ponovno pružio dobar otpor 'brazilskom' Ludogoretsu, ali više od toga nije mogao, piše Dnevnik.ba.

Povratkom Blaža Sliškovića na klupu Plemića, odmah su uslijedile promjene u sastavu. Najbolji strijelac lige iz prošle sezone, Miloš Filipović izostavljen je iz prvih 11 zbog loših partija koje je pružao pod vodstvom Ante Miše, te je umjesto njega zaigrao mladi Kristijan Stanić. Htijenje i požrtvovnost je ono što je uvijek Baka tražio od svojih igrača. Od većine je to i dobio u ovoj utakmici, ali bilo je i oni koji su djelovali nezainteresirano ili možda ipak nedovoljno spremno.

Zrinjski je u večerašnjem susretu igrao bez klasičnog napadača, Aćimović i Bekić još nisu spremni za utakmice, a Jović je ostao na klupi. Najistureniji igrač bio je Bilbija koji je već nakon 20-ak sekundi utakmice imao veliku priliku. Todorović je odlično prošao, sjajno ga uposlio, ali on očajno puca preko gola.

Nakon toga preuzeo je Ludogorets inicijativu. Očekivano, Zrinjski je više brige posvećivao obrani i čekao priliku iz polukontri. No, ponovno su iz greške primili pogodak. Izigrani su Plemići po Stojkićevoj lijevoj strani. Vuru je bio asistent u 24. minuti, a Keseru uz pomoć Jakovljevića vara Soldu za 0:1.

Pred sami kraj prvog poluvremena mogao je Ludogorets do drugog pogotka. Ponovno greška u obrani, Vuru je uzeo loptu i proslijedio je na drugu stranu, ali Soldo fantastično skida zicer Bugara.

U drugom poluvremenu, totalno negledljiva utakmica. Ludogorets je prepustio Mostarcima loptu, više nisu imali razloga forsirati napadačku igru jer su Plemićima bila potrebna tri pogotka za prolaz. Zrinjski je pokušavao doći barem do izjednačenja, ali razlika u kvaliteti je bila prevelika. Lakoćom su Bugari zaustavljali mostarske nalete, a i s takvom igrom imali su veliku priliku preko Wandersona. Prvo ga je Stojkić sjajnim uklizavanjem izblokirao, da bi Brazilac iz drugog pokušaja lobovao Soldu, ali Jakovljević s gol linije izbacuje loptu.

U 80. minuti konačno prijete Plemići. Kadušić je sjajno ubacio za Bilbiju, ali njegov udarac glavom brani Broun i izbija loptu u korner. I Iz tog prekida je zaprijetio Zrinjski, ali mreža gostiju se nije zatresla.

Ipak, Zrinjski dolazi do pogotka u sudačkoj nadoknadi. Gostujući vratar je dugo odugovlačio s ispucavanjem, a Jović mu je izblokirao udarac, a Bilbija zabija za konačnih 1:1.

Ludogorets s ukupno 2:1 ide u play-off Europske lige gdje ih čeka gruzijski Torpedo, dok je pred Zrinjskim, koliko se to nekim igračima ne sviđalo, povratak na bh. travnjake gdje brane naslov prvaka.


Nema komentara

Anketa

Ustavi