RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Červar: Vratit ćemo im u Švedskoj, Srbiji ili u Londonu

Napisano 01.02.2010. 02:30

Hrvatska-Francuska

Gorčina zbog poraza iz finala, još jednog u nizu protiv Francuza i ukupno trećeg u povijesti trajala je samo neko vrijeme. Izbornik Lino Červar naglasio je kako je ponosan na svoju šestu medalju u svom izborničkom mandatu.

- Moji momci zaslužuju samo pohvale i ništa drugo iako nakon ovakve utakmice ima mjesta i za kritiku. Nažalost, jako smo lako ispustili osjetnu prednost od tri pogotka koje smo imali pred kraj prvog poluvremena. Nažalost, momčad kao što je Francuska uvijek tako nešto kažnjava. To je bio preveliki luksuz koji si nismo smjeli dopustiti. Ne mogu se oteti dojmu da smo ih ipak mogli pobijediti jer smo ih odlično držali u prvom poluvremenu.

Unatoč tome, Červar je u konačnici zadovoljan jer je pomlađenu momčad doveo do novog velikog uspjeha:

- Opet smo na najbolji način promovirali hrvatski sport i našu Hrvatsku. Nemamo si što prigovoriti, niti ja niti igrači. Dali smo sve od sebe, dali smo maksimum u otežanim okolnostima s kojima smo uopće doputovali u Austriju. Probat ćemo sve to Francuzima vratiti u Švedskoj na SP-u i u Srbiji na sljedećem Euru, a prije svega na Olimpijskim igrama u Londonu. Budućnost je na našoj strani, jer Francuzi moraju pasti. Njihovo vrijeme, vrijeme ove velike njihove momčadi polako odlazi u prošlost.

Pitanje je bilo neizbježno - govor o sljedećim velikim natjecanjima i najava revanša tricolorima rječito je govorilo da Červar ostaje izbornik. Iako je najavio da odlazi nakon Eura:

- Vidjet ćemo, o tome ćemo pričati. Uskoro, nakon što se odmorim.

Červar je to izgovorio uz primjetni osmjeh. Sve to sugerira da će ostati na kormilu reprezentacije. No, prije toga:

- Odmah putujem ravno za Skoplje, na klupske pripreme, za mene nema baš pravog odmora.

Červar je iskoristio priliku za zahvalu svim igračima koji su u svakoj utakmici ginuli do kraja. No, zahvalio se i vodstvu rukometnog saveza posebno istaknuvši zahvalu Zoranu Gopcu. Osjetio je potrebu da se istim obrati i članovima stručnog stožera i svojim pomoćnicima i kompletnoj logistici.

- Naravno, ne smijem zaboraviti niti novinare. Da, bilo je nekih problema tijekom turnira, no u svakoj obitelji ljudi se ponekad svađaju kad se u kritičnim trenucima sukobljavaju mišljenja. To je potpuno normalno i ne treba od svega toga raditi preveliku dramu. U svakom slučaju, nije nam bilo dosadno ovdje u Austriji.

Francuski izbornik Onesta komplimentirao je starom suparniku. Iako je opet izašao kao pobjednik i prvi u povijesti spojio svjetski, olimpijski i europski naslov, pohvalio je Hrvate:

- Najveći suparnik, kao i uvijek. Nikad nam nije bilo lako protiv Hrvatske koja nam je tradicionalno najneugodnija. Iako je Hrvatska pomlađena, pokazala je veliku snagu, i dalje ćemo se sretati u velikim utakmicama. Mi smo loše krenuli u turnir, no dizali smo se iz utakmice u utakmicu.

Jutarnji


Nema komentara

Anketa

Ustavi