RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čilić desetom pobjedom zaredom pokazao da nije slučajno 'osvojio Ameriku'!

Napisano 05.09.2015. 11:17

Marin Čilić se plasirao u osminu finala US Opena pobjedom protiv opasnog Rusa Mihaila Kukuškina sa 6:7 (5), 7:6 (1), 6:7 (3), 6:1 nakon četiri sata i 16 minuta igre! Bio je to maratonski meč, iscrpljujuć i težak, pravi test i priprema za ono što slijedi!

Znalo se da će 27-godišnjak i trenutno 56. tenisač svijeta biti opasan za našeg najboljeg tenisača i branitelja naslova jer u drugom kolu senzacionalno je izbacio 17. nositelja Bugarina Grigora Dimitrova sa 6:3, 7:6 (2), 2:6, 4:6, 6:4, a i međusobni omjer prije ovog meča bio im je 1:1, uz važan podatak da je ta Kukuškinova pobjeda bila davne 2008. godine. Kako god, za novo iznenađenje nije imao snage i Marin Čilić ostvario je desetu pobjedu zaredom u New Yorku.

A krenulo je klimavo, u prvom setu nije bilo oduzimanja servisa, došli su tenisači do 13. igre i tu se Kukuškin pokazao koncentriranijim te pobijedio 7:5 i set je sa 7:6 otišao na njegovu stranu. U drugom setu imao je priliku dodatno udariti na Čilića jer kod 5:3 je servirao za set. No Marin je pokazao snagu kakva ga je krasila prošle godine i napravio break te se vratio u meč. Još je ko 5:6 obranio 15:40 na svom servisu i demolirao Kukuškina u tie breaku, dozvolio mu je svega jedan poen.

U trećem se sve nastavilo u istom tonu, Marin je nastavio s presingom i to se isplatilo. Ostavio je Rusa na tri gema, a uz to mu je unio potpunu nervozu u igru. Nije do kraja meča uspio nametnuti tempo, na svakom servisu osjećao je pritisak i imao velikih problema s Čilićevom raznovrsnom igrom na crti, a kao iznenađenje uslijedio bi i napad na mrežu. Dašak nade ponudila mu je sredina četvrtog seta, u kojem je na Čilićev break odgovorio breakom i vjerovao da može ostati u meču pa i ostao jer kad je dogurao do 13. igre po treći put u meču, ponovno je bio bolji.

Ali to je našeg najboljeg tenisača samo natjeralo da dodatno povisi nivo svoje igre i ostvari pobjedu u petom setu. Odmah na startu je napravio break i nije ostavljao šanse upornom Rusu i doslovno ga demolirao! Trajao je taj peti set samo 33 minute! I možda je dobro da se sve odigralo na ovaj način jer opuštanja nema i nakon ovakve pobjede samopouzdanje je našem najboljem tenisaču sigurno vrlo visoko.

Samo neka se to nastavi i u osmini finala, gdje Marina čeka bolji iz meča Španjolca Davida Ferrera i Francuza Jeremyja Chardy

VL


Nema komentara

Anketa

Ustavi