RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čović - Yee: Reforma izbornog zakona u narednih narednih nekoliko mjeseci

Napisano 06.12.2016. 16:30

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se s Hoytom Brijanom Yeeom, zamjenikom pomoćnika državnog tajnika SAD-a. Na sastanku, na kojem je sudjelovala i veleposlanica SAD-a u BiH Maureen Cormack, razgovaralo se o političkoj situaciji u BiH, te reformama koje je u narednom razdoblju nužno provesti kako bi se ojačale institucije, unaprijedilo političko okruženje i stabilnost BiH.

U središtu interesa je reforma izbornog zakona koja se odnosi na provedbu niza relevantnih odluka međunarodnih i domaćih pravosudnih institucija. Sugovornici su se usuglasili da je u narednih nekoliko mjeseci realno rješavanje ove problematike, ali uz visok stupanj odlučnosti i posvećenosti svih relevantnih političkih aktera, te uzajamnog povjerenja.

Uspješni reformski ishodi najbolja su potvrda stvarne opredijeljenosti za kreiranje pozitivnih promjena i jedini način da se učvrsti povjerenje SAD-a u demokratsku održivost BiH i njezinu sposobnost za samostalno kretanje na euroatlantskom putu.

G. Yee je još jednom izrazio potporu njegove zemlje afirmaciji euroatlantske perspektive Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

VL


Nema komentara

Anketa

Ustavi