RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HNK “ZRINSKI – BH TEMPO 09” dobio vrijednu donaciju

Napisano 30.06.2011. 15:20
Preuzimanje opreme

Nogometnu pauzu u kojoj je većina ekipa na odmoru članovi Inicijativnog odbora za ponovno pokretanje HNK “Zrinskog” Tuzla koriste kako bi stvorili uslove da se ekipa u što skorije vrijeme uključi u ligaška natjecanja. S obzirom da klub počinje od nule a motiv za njegovo ponovno pokretanje isključivo je sportski pri čemu se uvažava tradicija koju ima prije zvaničnog predstavljanja neophodno je ispuniti na kvalitetan način kriterije koje to zahtijeva. Veliku pomoć na tom putu ovih dana dobili su iz Italije, od Unione Sportiva Primiero Associazione iz San Martina koja se nalazi u tuzlacima dobro poznatoj provinciji Emilia Romagna. Michele Naletto predsjednik i Stefano Boninsegna sekretar U.S. Primiera iz San Martina uručili su članu IO Goranu Dragičeviću dva kompleta, izuzetno kvalitetne opreme u kojoj će nastupati i na taj način potpuno obukli “Zrinski”.

– “Moram se od srca zahvaliti našim sportskim prijateljima iz Italije koji su nam puno pomogli sada kada nam je podrška najpotrebnija a to je na novom početku. Drago mi je što se na ovom naša saradnja neće zaustaviti a kada se ispune određeni uslovi siguran sam da će biti naši gosti u Tuzli jer osjećamo obavezu da im se osim riječima zahvalimo i na konkretniji način. Okupili smo ekipu, nabavili opremu, to su dva koraka koja smo prešli a slijede ostali jer znamo da će biti teško ali na putu da “Zrinski” ponovo zaigra kao nekad nećemo odustati”, - kazao je Dragičević. Pitanje nogometnog terena na kojem će “Zrinski” igrati također je riješeno tako da sada slijedi aktivnost prikupljanja finansijskih sredstava za ponovnu registraciju kluba, igrača i uplatu kotizacije pri čemu u “Zrinskom” računaju na podršku privrednih subjekata koji su spremni ulagati u sport.

Tuzla ima puno klubova koji egzistiraju ali “Zrinski” ima šansu da krene ispočetka na zdravim osnovama koju nema namjeru ispustiti. Osim iz Italije treba istaći da su prvu donaciju HNK “Zrinskom” uručili predstavnici NK “Mladost” iz Gornje Tuzle koji su nakon odigrane prijateljske utakmice uručili komplet dresova.


Nema komentara

Anketa

Ustavi