RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Natjecanje u zrakoplovnom jedriličarstvu, LGC 2011

Napisano 28.06.2011. 07:53

Aeroklub Livno i ove godine organizira na sportskom aerodromu Brda od 7. do 17. srpnja Livno Glide Cup (LGC 2011), natjecanje u zrakoplovnom jedriličarstvu.

Riječ je o kod nas još uvijek nedovoljno raširenom i nedovoljno poznatom sportu u kojem se piloti zrakoplovnih jedrilica natječu u preletima zadanih točaka na zemlji koristeći vjetrove i termičke stubove i to sve bez pomoći pogonskog motora.

Individualna tehnika pilotiranja, poznavanje meteorologije, orjentacije i digitalne navigacije te hrabrost, a ponekad i sportska sreća su presudni za vrhunski rezultat pilota koji na dnevnim natjecateljskim zadaćama prelete rute po nekoliko stotina kilometara.

- Na natjecanje se prijavilo 25 pilota iz više država s vrhunskim jedrilicama i opremom, a preleti jedrilica će biti iznad dinarskog vijenca i kraških polja između Bihaća i Mostara, priopćili su organizatori.

Početak i kraj utrke će se moći svakodnevno pratiti na aerodomu Brda u Livnu gdje će se zadnji dan natjecanja proglasiti pobjednik kupa i uručiti pokali i nagrade uz prigodan revijalni letački program.

 

 

Lista natjecatelja:

Lista natjecatelja LGC 2011


Nema komentara

Anketa

Ustavi