RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Horde zla i Red Army napali, vrijeđali i pljačkali Širokobriježane

Napisano 06.04.2010. 20:33

U subotu su u okviru prvenstva nogometne Premijer lige BiH kadeti i omladinci Širokoga Brijega igrali e s Olimpikom u Sarajevu na Koševu. Kadeti su izgubili 1:2, omladinci pobijedili 2:0, ali rezultati su ovaj put nevažni:

Dvojica naših nogometaša, jedan iz Fojnice, drugi iz Kiseljaka, stigli su pred stadion na Koševu sat prije nas ostalih koji smo autobusom putovali iz Širokoga Brijega. Imali su "nesreću" ili nesmotrenost što su na sebi imali trenirke s grbom Širokoga Brijega, što je upalo u oči velikoj skupini navijača Sarajeva, pripadnicima Hordi zla koji su se tu okupili kako bi putovali na utakmicu u Laktaše. Oni su opkolili naše nogometaše, ponižavali ih i vrijeđali ih, prijetili, te im na kraju skinuli trenirke, valjda kao "trofeje". Momci su bili potpuno isprepadani. Nazvali su nas, a mi o svemu obavijestili policiju. Policija je stigla, te nas štitila do kraja utakmice i ispratila na povratku kroz grad, priča trener Niko Kovačić.

No, ovo nije bio kraj nedaća mladih Širokobriježana:
-Na povratku, zaustavili smo se na benzinskoj crpki u Konjicu. Iznenada nas je okružila skupina nekih navijača bez obilježja, ali sudeći bili su to navijači Veleža koji su išli na utakmicu u Zenicu. Radilo se većinom o osobama starim preko 25 godina. Prvo su bacili bocu piva u autobus, zatim upali unutra i tražili da im predamo sav novac. Da bi ih umirili, pojedini igrači sakupili su nešto novca i dali im ga. Nisu svi bili agresivni, pojedinci iz skupine smirivali su ostale. Ipak, na odlasku ta skupina razbila je štop svjetla i žmigavce na autobusima.

Kako se stvari s navijačima odvijaju, ubuduće će momčadi na gostovanje morati putovati u pratnji policije, zaštitarskih službi ili možda blindiranim vozilima! Slučajevi kao ovaj već su se i ranije događali, srećom ovaj put bez težih posljedica.

(Večernji list)


Nema komentara

Anketa

Ustavi