RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hrvatska je osvojila Davis Cup!!! Marin Čilić pomeo Francuza za veliko slavlje Hrvata

Napisano 25.11.2018. 23:20

Možda su Francuzi osvojili ono nogometno finale ove godine, ali u ovom teniskom nisu imali nikakve šanse, piše Dnevnik.ba.

Bez puno drame pokazali su hrvatski tenisači kako su bolji od Francuza. Ni, stadion/dvorana koja prima 25.000 ljudi nije pomogla Francuzima da njihovi tenisači svladaju, niti da njihovi navijači nadglasaju hrvatske. Svega četiri susreta su trebala Hrvatima da riješe ovo finale.

Nakon što su u petak Borna Ćorić i Marin Čilić pobijedili svoje protivnike, a u subotu Ivan Dodig i Mate Pavić izgubili, odluka je pala za nedjelju i prvi hrvatski reket je u svojim rukama imao priliku da okonča ovo finale.

Naravno, nije ju propustio protiv Lucasa Pouillea, razlika u kvaliteti je ipak bila prevelika. Marin Čilić kao sedmi igrač svijeta suočio se s 32. reketom na ATP ljestvici i pomeo ga s 3:0 (7:6, 6:3, 6:3)

U prvom setu Čilić nije iskoristio dvije break lopte te je set otišao u tie-break, ali zato u 13. igri Marin radi pet mini breaka (Pouille jedan) i dobiva 7:3 za vodstvo 1:0 u setovima.

Drugi set donio je još bolju igru Međugorca koji je sve manje griješio i bilo je pitanje vremena kada će oduzeti servis Francuzu. A, to se dogodilo u šestom gemu, kada Čilić koristi prvu break loptu u setu i osvaja gem za 4:2. Mogao je Marin i prije završiti ovaj set jer je Pouille obranio čak četiri set lopte Hrvata, ali zato Francuzu nije bilo spasa na Čilićev servis i set je okončan s 6:3.

U trećem setu Hercegovac radi break u petom gemu za 3:2 i bilo je jasno kako Francuz nema više nikakve nade. Niti jednom u ovom susretu Čilić nije dao priliku Pouilleu za break. Sigurni, ubojiti servisi bili su nerješiva enigma za Francuza danas. No, zato je Čilić konstantno vršio pritisak na Pouillea koji popušta i u desetom gemu, te Čilić s drugim breakom završava set s 6:3 i ukupnih 3:0.

Hrvatska je prvak svijeta!


Nema komentara

Anketa

Ustavi