RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mladi nogometaši Širokog Brijega osvajači Kupa BiH za juniore

Napisano 10.05.2018. 22:13

Danas je u Trening centru NSBiH u Zenici odigrano finale juniorskog Kupa između ekipa Zrinjskog i Širokog Brijega. Na kraju je trofej Kupa otišao u ruke juniora Širokog Brijega, koji su pobijedili rezultatom 2:1. Do finala Kupa BiH, ekipa Zrinjskog u četvrtfinalu savladala je Čelik, dok je u polufinalu bila bolja od Borca iz Banja Luke, a s druge strane Široki Brijeg je u četvrtfinalu savladalo Radnik iz Bijeljine, dok je u polufinalu bio bolji od ekipe Krupe, prenosi Dnevni avaz.

Utakmicu su iz lože gledala brojna poznata imena u našem nogometu, od izbornika A reprezentacije BiH Roberta Prosinečkog, bivšeg izbornika mlade reprezentacije Ibre Zukanovića, dojučerašnjeg izbornika juniora Tonija Karačića, do izvršnog dopredsjednika Zrinjskog, Danka Šulente, te članova Izvršnog odbora NSBiH, Ivana Beusa i Dragana Kuline.

Početak utakmice protekao je s dosta nervoze i prekida, igrači obje ekipe kao da su bili u grču, te se igralo veoma malo efektivne igre. Ipak u 16. minuti prvo uzbuđenje na utakmici, Petar Bandić ofanzivni nogometaš Zrinjskog u duelu između dva igrača Širokog Brijega pao je u petercu, ekipa iz Mostara tražila je najstrožu kaznu, ali glavni sudac Haris Kaljanac pokazao je da se nastavi igra. Samo dvije minute kasnije, Josip Bešlić iz Širokog Brijega bio je u dobroj poziciji, zaobišao je golmana Zrinjskog, ali je otišao previše lijevo i nije mogao šutirati, tako da je propala izgledna prilika za ekipu s Pecare.

U 25. minuti napadač ekipe iz Mostara, Ante Mašić primio je loptu na prsa na oko 30-ak metara od gola, driblingom se riješio jednog igrača Širokog i šutirao s oko 25 metara, ali njegov šut odlazi malo pored desne stative. U 36. minuti prekid s desne strane izveo je Ljubić, koji je sjajno ubacio na peterac gdje Elvir Duraković sa samo nekoliko metara glavom prebacuje gol Širokog Brijega. U 42. minuti prvi gol na utakmici i to u mreži ekipe Zrinjskog. Sjajna kontra Širokog Brijega, sjajno je po desnoj strani prošao Kristijan Medić, ubacio na drugu stativu, gdje se dobro snalazi Josip Bešlić i matira golmana Zrinjskog za 1:0 za ekipu s Pecare. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena u kojem je prema prikazanoj igri na terenu bila bolja ekipa Zrinjskog.

U drugom dijelu, Zrinjski je krenuo nešto ofenzivnije, što je otvorilo dosta prostora za kontranapade ekipe s Pecare. U 53. minuti Široki Brijeg je povećao vodstvo 2:0. Sjajna akcija ekipe s Pecare, koju lijepim udarcem po zemlji s oko 10-ak metara iskosa s desne strane završava Luka Knežević. Samo što se krenulo s centra, Zrinjski smanjuje na 1:2, s lijeve strane sjajno je ubacio Duraković, a ponajbolji igrač Zrinjskog, napadač Anes Mašić sjajnim udarcem glavom s oko 10 metara, pogađa gornji desni ugao golmana Širokog Brijega.

U 56. minuti ponovo Anes Mašić u sjajnoj šansi, išao je sam prema golu Širokog Brijega, ali lopta mu je malo pobjegla, što je bilo dovoljno golmanu suparničke ekipe da istrči sa svog gola i spasi mrežu Širokog Brijega. Samo minutu kasnije još jedna kolosalna šansa za Zrinjski, ponovo na djelu dvojac Duraković-Mašić, ali ovaj drugi sa sedam metara glavom šutira pored lijeve stative.

U 70. minuti ponovo je Zrinjski imao dobru priliku, centaršut s lijeve strane, Bandić nije dobro glavom zahvatio na pet metara od gola Širokog Brijega, te je propala još jedna izgledna situacija za poravnanje rezultata. Do kraja utakmice Zrinjski je pokušao doći do izjednačenja, ali Široki Brijeg se odlično branio i na kraju odnio pobjedu rezultatom 2:1.


Nema komentara

Anketa

Ustavi