RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Navijački sukobi u Konjicu

Napisano 17.03.2010. 18:25

Novi navijački izgredi danas su se zbili u BiH, a poprište istih bio je Konjic gdje su se sukobile navijačke Skupine „Ultrasi“ i „Horde zla“.

Mostarci su išli na put u Istočno Sarajevo gdje su u 14 sati derbi susret 18. Kola PL BiH otpočeli domaća Slavija i Zrinjski, a Sarajlije u suprotnom smjeru, odnosno put Mostara.
Naime, na igralištu u Vrapčićima od 15 sati svoj prvenstveni dvoboj igraju Velež i Sarajevo. Prema službenoj verziji događaja „Ultrasi“ su dočekali Sarajlije, iako doznajemo kako je bilo upravo suprotno, a prema prosudbama samih očevidaca u neredima je sudjelovalo kojih 100 pripadnika navijačke Skupine „Ultrasi“ i bar dvostruko više članova „Hordi zla“, no za sada nekih detaljnijih informacija o povrijeđenima nema, iako je bilo dosta razbijenih vozila, a zasigurno i ozlijeđenih.

Prema najnovijim informacijama iz Konjica su sukobu navijačkih skupina  "Ultrasi" i "Horde zla" sudjelovao je oko 60 pripadnika navijačke skupine iz Mostara i negdje oko 80 pripadnika "Hordi zla",a prema dostupnim informacijama, koje istina nisu službene, jedan navijač "Hordi zla" teže je povrijeđen.

Iz MUP-a HNŽ-a za medije je potvrđena je informacija kako je u navijačkim izgredima u Konjicu jedan navijač Sarajeva teže povrijeđen te je isti prebačen u sarajevsku bolnicu Koševo.

Također, u sukobima su povrijeđene još dvije osobe koje su zadržane na liječenju u lokalnoj bolnici u Konjicu. Svi navijači koji su se sukobili u Konjicu vraćeni su natrag kući te nisu u mogućnosti pratiti današnje nastupe svojih klubova.

Sukob se zbio u konjičkom naselju Kolonija, a dok su sukobi trajali lokalni mještani su bili u velikoj panici i u prvi tren nisu znali što se zbiva?

Na mjesto događaja izišao je i županijski tužitelj, sada je situacija mirna pa se nadamo da će na ovome sve završiti.

javno.ba/tvmo/hercegovina.info


Prvo smo dobili lekciju stoljeća u Širokom, a sad nas i Ultrasi jebu u pakšu u po Konjica?

Koliko još poniženja?
KOLIKO?!

Autor: Reis Sejdo | Napisano 17.03.2010. | (48) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(40)

toliko dugo dok budete svraćali u Hercegovinu :D

Autor: dudu | Napisano 17.03.2010. | (34) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(41)

Glavati Dodik nam se već 2 godine smije u facu sa TV a onaj četnik Živković se usuđuje zaključat naš Parlament i ne dozvoljava da slavimo dan nezavisnosti makar u Sarajevu,
a sada nas i ustaše jebu u pakšu gdje god stignu!?

Molim allaha da ponizi naše neprijatelje. Allah je svjedok da Konjic nikad neće biti Hercegbosna, koliko god nas ustaše tukli u po Konjica.
Odo na ćilim klanjat.

Autor: Reis Sejdo | Napisano 17.03.2010. | (34) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(45)

Dok ti klanjas ustase ti sestru prcaju.

Autor: VUKsaJUGA | Napisano 17.03.2010. | (30) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(38)

Konjic je uvijek bio i bit će Hercegovina. Bosanci gas u Bosnu, posebice ove talibanske Sarajlije.
Ti moliš Allaha... I ja ga molim isto, šta sad?! Kako sad? Peglaj dalje od HE. Da ti hercegovački muslimani imaju pameti, ne bi nikada lizali ono iza Bošnjacima u Bosni i klanjali se Bosni.

Autor: ero_ivan89 | Napisano 18.03.2010. | (33) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(32)

ove horde zla uvijek nesto najzesci a svaki put dobiju po p.... i uvijek ih lafo ovi drugi prvi napadnu.
horde placljivih tetkica.

Autor: Robbie MO | Napisano 18.03.2010. | (36) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(33)

Anketa

Ustavi