RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

NOVA AFERA U DINAMU: Brat ratnog zločinca na klupi hrvatskog prvaka?

Napisano 15.08.2010. 03:57
Vahid Halilhodžić

Izvršni dopredsjednik  Dinama Zdravko Mamić i sportski direktor Zoran Mamić sastali su se s Vahidom Halilhodžićem, što je potvrdio i sam Dinamov 'gazda': Da, Zoki i ja sastali smo se s Vahidom Halilhodžićem. Razgovori su u tijeku... To je ono što vam za sada mogu potvrditi" - kazao je jučer kasno poslijepodne za Sportske novosti Zdravko Mamić.

Osim nekadašnjeg igrača mostarskog Veleža, koji je trenersko ime stekao u Francuskoj, a do SP-a vodio reprezentaciju Obale Bjelokosti, kao ozbiljna opcija posljednjih dana je spominjan i proslavljeni hrvatski nogometni stručnjak Joško Skoblar.

No Zadranin je ipak vezan ugovorom u Marseilleu što je vjerojatno nepremostiva prepreka za njegov dolazak u Maksimir.

Međutim, pitanje je kako će BBB dočekati novog trenera. Sudeći po podacima Hrvatskog Informacionog Centra, Vahidov brat Enver, jedan je od istaknutijih sudionika zločina kojeg su pripadnici Armije BiH počinili nad Hrvatima sela Doljani kod Jablanice 28. i 29. srpnja 1993.

Umjesto da Halilhodžić i ostali sudionici u ovom monstruoznom zločinu odgovaraju  za svoje postupke, pravosudni organi u BiH čitav ovaj slučaj pokušavaju zataškati.

Suskog procesa u ovom slučaju nema na vidiku niti nakon 17 godina. Umjesto toga, brat Halilhodžića postaje najozbiljniji  kandidat za trenera kluba iz Maksimira.

Dvojbeno je kako će BBB, kao i čitava hrvatska javnost, gledati na klupi Dinama osobu, čiji je brat izravno sudjelovao u zločinima protiv hrvatskog naroda

hrsvijet/hic


http://www.vecernji.ba/vijesti/vaha-samog-sebe-upucao-straznjicu-clanak-179017

Autor: Ministry of Sound | Napisano 15.08.2010. | (33) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(27)

Kakve veze ima Vaha s MH sukobom, jedino što je ostao bez lijepe kuće...

Ovo treba podržati, svako približavanje Bošnjaka i Hrvata kroz normalne osobe poput Ćire ili Vahe ne škode, nego koriste iako mnogima smetaju, draže im valjda da vide tenkove s obje strane s uperenim cijevima, jedni prema drugima...

Autor: Junuz Djipalo | Napisano 15.08.2010. | (44) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(27)

Vaha je poznat po mnogim šovinističkim izjavama na račun Hrvata, pa kad je već toliko zapeo u politiku, ne bi ga bilo loše pitati za mišljenje o Doljanima.

I dosta više i Ćire u Bosni i "bosanskih vicmahera" u RH koji šalju jednu posve iskrivljenu sliku "dobrijeh Bošnjana".

Autor: Ministry of Sound | Napisano 15.08.2010. | (34) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(29)

Best of Vaha:

1. I kažu: oprosti, zaboravi… Ni zaboraviti, ni oprostiti, daj Bože da se nekad mogu osvetiti.
(Vahid Halilhodžić, Moja životna priča Dani, 2002.)

2. Bošnjačke nogometne legende prije nekoliko su dana raznijele Ćiru Blaževića na komadiće. Nakon što je najuren iz Hrvatske, za sportsku javnost BiH njegovo bi imenovanje za izbornika reprezentacije bila teška uvreda. Tako su to bošnjačkoj javnosti servirali Vahid Halilhodžić, Mehmed Baždarević i Faruk Hadžibegić, optuživši Ćiru da se u ratu Hrvata i Muslimana zauzimao za podjelu Bosne. "Nije li apsurdno da čovjek koji bi najviše volio da Bosne nema vodi nacionalnu selekciju te zemlje", grmi Vahid Halilhodžić, frontman grupe koja ne želi Hrvata iz Travnika.

Autor: Ministry of Sound | Napisano 18.08.2010. | (26) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(23)

Anketa

Ustavi