RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

OD 280 U KVALIFIKACIJE UŠLO 80 TENISAČA IZ 17 ZEMALJA

Napisano 29.05.2010. 09:57

U organizaciji Općine KiseIjak i Teniskog kluba Eliptic u Gromiljaku pokraj Kiseljaka danas, 29. svibnja počinje 11. međunarodni Jana Kiseljak open 2010. teniski turnir.
Od prijavljenih 280 igrača, u kvalifikacijama i glavnom dijelu turnira sudjelovat će njih 80. U kvalifikacijskom dijelu turnira, koji traje do utorka, natjecat će se 48 tenisača, a u glavnom dijelu turnira 32. Također, 28 sudionika glavnog turnira već je poznato, a preostalih osam dobit će se nakon kvalifikacija. Turnir se održava pod okriljem ITF-a, Međunarodne teniske asocijacije, a natjecatelji su bodovani na ATP listi od 300. mjesta pa naviše.
NAJBOLJI TURNIR
U posljednjih deset godina ovo je bio najbolji seniorski turnir na ovim prostorima. Ove nam je godine uspjelo pretvoriti ga u međunarodni. Na ovoj organizacijskog razini zasad planiramo i ostati, kaže Robert Biletić, direktor turnira.
Za Kiseljak ovo je najznačajniji sportski događaj u proteklih deset godina, naglašava Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak.
Kiseljak je pored najboljih tenisača ih Bosne i Hercegovine, među kojima je i Aldin Šetkić, ugostio i tenisača iz nama susjednih zemalja, nekoliko europskih te prekooceanskih država. Na turniru sudjeluju tenisači iz ukupno 17 država: BiH, Hrvatske, Srbije, Austrije, Bugarske, Mađarske, Makedonije, Češke, Belgije, Francuske, Nizozemske, Njemačke, Švicarske, Španjolske, Rusije, Ciprate dalekog Čilea.
TURNIR TRAJE DO 6. LIPNJA
Turnir završava 6. lipnja, a zatvorit će ga Borjana Krišto, predsjednica Federacija BiH, pod čijim visokim pokroviteljstvom se i održava. Pokrovitelji su Federalno ministarstvo okoliša i turizma te Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Srednjobosanske županije, dok je generalni pokrovitelj turnira tvrtka Sarajevski kiseljak.
/VL/


Nema komentara

Anketa

Ustavi