RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Organizatori Lige Hercegovine najavili finalni spektakl u Krehinom Gracu

Napisano 12.08.2016. 20:18

Za ovu godinu iznimno je, i na zadovoljstvo sviju nas, ‘prekršeno’ pravilo da se završni turnir igra u općinskim sjedištima, izjavio je član UO-a Sportska udruga Lige Hercegovine Milorad Prusina.

Više od 2.000 malonogometaša i 100.000 gledatelja prodefilira Ligom Hercegovine koja će uskoro ući u svoju završnicu. Sportska udruga Lige Hercegovine najavila je da će svi koji od 22. do 26. pohodili Krehin Gradac uživati u kvalitetnom spektaklu koji će iznjedriti 12. pobjednika ovog masovnog natjecanja.

U većini Liga Mjesnih zajednica, čijih će deset pobjednika pohoditi finale u Krehinom Gracu, igra se nokaut faza, neke se došle do finala, a sve je riješeno u Posušju, gdje je slavio Gradac i Stocu, gdje je do kraja otišao tim Vidovo Polje. U Mostaru su sinoć odigrani prvi dueli osmine finala, danas ćemo nakon četiri nova ogleda dobiti i sudionike četvrtfinaliste. Velika završnica se bliži, a iz Sportske udruge Lige Hercegovine tvrde da će organizacija turnira u Krehinom Gracu biti na visokoj razini.

– Od 2005. do 2015. funkcionirala je koordinacija za organizaciju Lige Hercegovine, Udruga nije bila registrirana kao pravni subjekt i kao takva bila je organizator deset završnica Lige Hercegovine, rekao je predsjednik Udruge Ivan Zeljko pa istaknuo: Počekom 2016. registrirali smo Sportsku udrugu Lige Hercegovine u ZHŽ-u sa sjedištem u Širokom Brijegu i članovima organizatora deset Liga Mjesnih zajednica. Sad smo sada pravni subjekt i nadležni smo za organizaciju završnicu Lige Hercegovine, čiji je domaćin, u njenom 12. izdanju, Općina Čitluk i Krehin Gradac.

Član UO-a Udruge i predstavnik Sportskog saveza Brotnjo Čitluk, Milorad Prusina, dodao je da je usput bilo i poteškoća, ali da su na kraju prevaziđene.

– Sportska udruga Liga Hercegovine je izričit organizator završnice i kao takva ima svu nadležnost po pitanju organizacije. Za ovu godinu iznimno je, i na zadovoljstvo sviju nas, ‘prekršeno’ pravilo da se završni turnir igra u općinskim sjedištima, a imajuću u vidu da gotovo sve općine imaju sportske centre, rekao je Prusina, a zatim istaknuo da pri odabiru domaćinstva nije bilo favoriziranja.

– Jedini je problem bio u općini Čitluk, s obzirom da u općinskom središtu ne postoji sportski centar za male sportove. U srednjoškolskom centru ‘Fra Slavko Barbarić’ postoji nedovršeno školsko igralište za koje smo se nadali da će se na vrijeme adaptirati do 1. kolovoza, ali lokalne vlasti to nisu mogle garantirati. Stoga smo predložili dva alternativna terena koji mogu ući u proceduru. To su dva najbolja terena na području MZ Krehin Gradac i MZ Međugorje, a domaćinima je na vrijeme najavljena kontrola, nakon čega je utvrđeno da je teren u Krehinom Gracu u punom boljem stanju. Pojavila su se pitanja o mjestu održavanja završnice, ali ja kategorički tvrdim da pri odabiru nije bilo nikakvog favoriziranja. Sve je urađeno po proceduri.

DL


Nema komentara

Anketa

Ustavi