RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Osim što je mamac za turiste, golf je za neke i osmo svjetsko čudo

Napisano 22.08.2013. 12:13
Osim što je mamac za turiste, golf je za neke i osmo svjetsko čudo

Najmasovniji sport na svijetu, golf ima više igrača od bilo kojeg drugog. Košarka i nogomet nisu mu ni blizu, a igra se već 500 godina. Čak četiri od 10 najbolje plaćenih igrača današnjice su golferi. A kada je bilo kakva lopta u pitanju, pa makar bila i loptica, tada to ne može zaobići Hercegovinu. Zahvaljujući entuzijazmu nekolicine zaljubljenika, Posušje je postalo jedina općina u BiH koja se može pohvaliti terenom Topala s devet rupa.

Tri turnira

- Golf sam prvi put zaigrao kada sam bio u Kanadi. Zaljubio sam se u njega čim sam udario lopticu, odlučio sam donijeti ga u Posušje, kaže začetnik golfa u Hercegovini Ivan Mandurić – Cigo. Dodaje kako su prošli vikend organizirana tri turnira te da je na njima igralo stotinjak golfera. Jedan od njih, New York Open, sponzorirao je hercegovački Amerikanac Dinko Zovko

- Ovo je osmo svjetsko čudo. Nisam mogao ni sanjati da bi se u Hercegovini mogli napraviti golf tereni i da bi bilo ovako zanimanje. Živim i radim u New Yorku gdje rekreativno igram golf i mogu reći da nema neke velike razlike terena na Topali i tamošnjih terena - ističe Zovko te naglašava kako bi golf tereni na Srđu Dubrovčanima i Hrvatskoj donijeli puno toga dobrog. Svi su bili presretni ovih dana na lijepo uređenoj Topali na granici s Republikom Hrvatskom, pa i predsjednik Golf kluba Posušje Veljko Lončar.

Uvijek se vraćaju

- Već se pokazuje kako je golf odličan mamac za turiste, pogotovo iz zapadnih zemalja, jer ovaj sport nije toliko kod nas popularan kao vani, recimo u Italiji, Njemačkoj, Španjolskoj… Kod nas su neki dan došli igrati Talijani i s njima je došlo desetak njihovih novinara. To vam sve govori. Dolaze nam i ljudi iz Hrvatske, Dubrovnika, Zagreba, Splita, Osijeka, Imotskog, i svi su jako zadovoljni pa se ubrzo vraćaju na našu Topalu - tvrdi predsjednik Golf kluba Posušje Veljko Lončar, a među sudionicima je bio i mladi Rajić s mamom iz Pariza i mnogi drugi koji su došli posjetiti zanimljivo igralište iz Europe i svijeta.

VLM 


Nema komentara

Anketa

Ustavi