RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Plemići sigurno koračaju prema vrhu: Show Bilbije Pod Bijelim Brijegom

Napisano 29.08.2018. 23:26

Nogometaši Zrinjskog polako, ali sigurno sustižu rivale za titulu. Nakon ne baš najboljeg starta sezone, kojem je doprinijeo i žestok tempo, Plemići su vezali dvije pobjede protiv dojučerašnjih drugoligaša. Dvije domaće utakmice, dvije pobjede i novih 6 bodova

Iako, protiv Tuzle Cityja Zrinjski nije pokazao neku igru, a čak je i vratar Brkić spašavao Plemiće prosipanja bodova, večeras su navijači Pod Bijelim Brijegom mogli uživati u predstavi svojih ljubimaca.

Totalna dominacija Zrinjskog i sigurna pobjeda nad Zvijezdom 09 rezultatom 5:2. Prije susreta je Nemanja Bilbija kazao kako će Zrinjski doći do vrha kada budu igrali jednu utakmicu tjedno. Nisu Plemići još ušli u taj ritam jer su večeras morali odraditi zaostalu utakmicu, ali ovog puta se umor nije primjećivao.

Bilbija je bio jedini strijelac u pobjedi nad Tuzla Cityju, a kako se nalazi u dobroj formi potvrdio je i večeras zabivši nakon asistencije Čirjaka već u 6. minuti.

Nakon ranog gola, Zrinjski je preuzeo stvari u svoje noge. Sakrili su loptu gostima i kontrolirali taj mirniji dio utakmice. U 31. minuti fantastična akcija Plemića koju golom kruniše Bekrić za 2:0.

U finišu poluvremena mogli su Mostarci i do trećeg pogotka. Najprije je Bilbija u jednom napadu imao dvije prilike. Prvi put je pogodio vratnicu, ai iz drugog pokušaja šalje loptu pored gola. Nakon strijelca prvog gola, veliku priliku je imao i strijela drugog. Majstorski je Bekrić izveo slobodni udarac, ali i gostujući vratar fantastičnom paradom čupa loptu iz rašlji.

Kako je završilo prvo, počelo je drugo. Zrinjski je redao prilike, a treći pogodak postižu u 55. minuti. Ponovno je strijelac bio Bilbija i ponovno je Čirjak asistent.

U 60. minuti Zvijezda smanjiva na 3:1 i to na kakav način. Eurogol Govedarice koji je izmamio i pljesak domaće publike. 

Deset minuta kasnije svoju sjajnu večerašnju predstavu Nemanja Bilbija kruniše hat-trickom koji postiže nakon solo akcije. No, napadač Zrinjskom nije stao na tome. U 77. minuti nakon asistencije Bekrića zabija svoj četvrti pogodak za 5:1.

U 82. minuti Tojčić je iskoristio poigravanje zadnje linije Zrinjskog i postavio konačnih 5:2, mada su mogli gosti i do trećeg pogotka kada se Govedarica našao u situaciji jedan na jedan s Brkićem, ali vratar Mostaraca iz tog duela izlazi kao pobjednik.

Zrinjski je tako s novih šest bodova, koji su ruku na srce i prije utakmica bili upisani, došao do 4. mjesta, bod iza Širokog Brijega i dva iza Sarajeva i Željezničara. U sljedećem kolu, već u subotu, Plemiće očekuje teži zadatak u pohodu prema vrhu jer idu na gostovanje kod uvijek neugodne Krupe.


Nema komentara

Anketa

Ustavi