RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Rukometaši BiH u Vitezu svladali Latviju rezultatom 27:26

Napisano 03.01.2014. 14:01
Rukometaši BiH u Vitezu svladali Latviju rezultatom 27:26

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Vitezu pobijedila selekciju Latvije s 27:26 (17:11) u 3. kolu kvalifikacija za nastup na Svjetskom prvenstvu 2015. godine u Kataru.

Trećom pobjedom bh. rukometaši izdvojili su se na vrhu Pete kvalifikacijske skupine sa šest bodova, ispred Latvije, koja je zabilježila prvi poraz.

Sjajnu igru u prvom poluvremenu, kako u napadu tako i obrani, bh rukometaši oplodili su uvjerljivim vodstvom od šest golova (17:11). Početkom drugog dijela izabranici Dragana Markovića zabilježili su najveće vodstvo 18:11, ali je u nastavku neočekivano uslijedio veliki pad u igri bh tima. Znatno je popustila, do tada neprobojna obrana, koja je gostima dopustila da olako dolaze u poziciju za postizanje golova. Za svega 14 minuta bh. rukometaši izgubli su veliku prednost i dopustili gostima da se primaknu na samo gol.

U dramatičnoj završnici bh. rukometaši uspjeli su sačuvati minimalnu prednost, iako su gosti u posljednjem napadu propustili priliku poravnati rezultat kada je šut Klešniksa zaustavila vratnica.

Reprezentacija BiH će u revanšu, koji se igra već za tri dana u Dobeleu, imati veoma težak zadatak obraniti minimalnu prednost.

Najefikasniji u bh. timu bili su debitant Alen Ovčina sa šest, Kosta Savić s pet i Ivan Karačić s četiri gola, a kod Latvije Pavlovics sa devet golova.

Nakon revanša sa Latvijom (5. siječnja), rukometašima BiH preostaju još dva susreta, 8. siječnja dočekuju Estoniju, također u Vitezu, dok će posljednji susret u kvalifikacijama igrati 12. siječnja protiv Portugala u Mafri.

Pobjednik skupine izborit će nastup u dodatnim kvalifikacijama.


Nema komentara

Anketa

Ustavi