RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Široki i Zrinjski u Mostaru za Kup Herceg Bosne

Napisano 09.02.2016. 11:45

Košarkaši Zrinjskog i Širokog danas će u Mostaru igrati finale Kupa Košarkaškog saveza Herceg-Bosne, a iako u praktičnom smislu ova utakmica ne donosi ništa, oba trenera najavila su kako će maksimalno ozbiljno ući u tu utakmicu.

”Zadnjih godina Kup je nekako dobio epitet beznačajnog natjecanja jer ne donosi ništa. To je sigurno u podsvijesti igrača, ali kad god se igra za neki trofej motiv je veći i sigurno da ćemo se mi maksimalno pripremiti kako bismo osvojili Kup Herceg-Bosne”, kazao je na zajedničkoj konferenciji za novinare trener Hrvatskog košarkaškog kluba Široki Damir Vujanović.

Trener Hrvatskog košarkaškog kluba Zrinjski Senad Muminović istaknuo je kako je Široki u ovom trenutku, zbog velikih problema Mostaraca s ozljedama, favorit.

Izvan stroja je gotovo cijela prva petorka Zrinjskog. Vedran Princ i Nemanja Bezbradica sigurno neće nastupiti, upitni su nastupi Kevina Browna, Alija Demića, Jure Brajkovića i Marina Gilje.

”Bez obzira na sve, mi se ne predajemo. Radi se o jednoj utakmici i sve je moguće. Na kraju krajeva, igramo kući i dat ćemo sve od sebe kako bismo se suprotstavili ekipi Širokog, koja je, po mom mišljenju, favorit, ali favorit ne pobjeđuju uvijek” kazao je Muminović.

Dodao je kako će za pobjedu nad Širokom košarkaši Zrinjskog morati ući s “dvjesto posto u utakmicu” te nedostatak kvalitete nadoknaditi borbenošću i zalaganjem.

Košarkaš Širokog Andrija Ćorić kazao je kako su susreti Širokog i Zrinjskog utakmice koje nose poseban naboj, a centar Zrinjskog Ljubo Šamadan dodao je da će, bez obzira u kojem sastavu budu nastupili, domaći košarkaši dati sve od sebe kako bi osvojili trofej.

Finale Kupa Herceg-Bosne između Zrinjskog i Širokog igra se u utorak, u dvorani na Bijelom Brijegu, s početkom u 18 sati, a pobjednik će se plasirati na završni turnir Kupa BiH na kojem će sudjelovati pobjednici tri košarkaška saveza koji djeluju u okviru Košarkaškog saveza BiH te branitelj naslova Igokea.

Glavni tajnik Košarkaškog saveza Herceg-Bosne Vinko Batinić najavio je da će aktualno vodstvo Saveza učiniti sve kako bi se vratila atraktivnost Kup.

”Ja se sjećam kao igrač 1996. godine da je Kup imao svoj dignitet. Novo vodstvo Saveza želi dignuti i vratiti mu onu draž i značaj koji je nekada imao. Nekada se i na Bijelom Brijegu, i u Čitluku, i u Širokom, igralo pred punim gledalištem i nadam se da smo na dobrom putu da opet bude tako”, kazao je Batinić.

Govoreći o radu Košarkaškog saveza Herceg-Bosne, Batinić je najavio niz aktivnosti kojima je cilj podizanje popularnosti košarke u Hercegovini.

”Ovih dana nas očekuje i razgovor s Hrvatskim košarkaškim savezom. S obzirom na talente koji dolaze s ovih prostora, a koji su igrali za košarkaške reprezentacije Hrvatske, nadamo se dobrom sastanku i dobroj budućoj suradnji. U ovom trenutku dvadesetak momaka, koji su porijeklom ili igraju u klubovima iz Košarkaškog saveza Herceg-Bosne, nastupa za razne selekcije Hrvatske, od najmlađih kategorija do seniorske reprezentacije”, naglasio je Batinić.

Fena


Nema komentara

Anketa

Ustavi