RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Student prvak Lige Herceg-Bosne

Napisano 31.05.2017. 23:15

Košarkaši Studenta prvaci su Lige Herceg-Bosne i povratnici u Prvu ligu BiH. U finalu doigravanja za prvaka Lige Herceg-Bosne mostarski studenti su s 3:0 u pobjedama bili bolji od ekipe Gruda, piše Pogled.ba.

Student je u trećem susretu koji je odigran večeras u dvorani na Bijelom Brijegu svladao Grude s 81:64 (20:15, 18:24, 19:18, 24:7).

Domaći košarkaši odlično su otvorili utakmicu i nakon četiri minute igre imali vodstvo 15:4. Grude se vraćaju s dvije trice Tihomira Vranješa, a prva četvrtina je okončana kod rezultata 20:15 za Student.

Drugu dionicu igre obilježio je Ivo Mikulić postigavši 13 poena od čega je tri puta bio uspješan za tri poena. Mikulić je pogodio tricu za vodstvo Studenta 36:27, no zatim su se domaći košarkaši uspavali, pa Grude na odmor odlaze s minimalnom prednošću 39:38.

Početne minute nastavka protekle su u boljoj igri gostiju koji dolaze do vodstvo 47:40, a zatim i 56:48. Ipak, Berin Gudić svojom prvom tricom poravnava na 57:57, te se s tim rezultatom ušlo u posljednju četvrtinu.

Tricama Mikulića i Manjge domaći košarkaši otvaraju četvrtu dionicu igre. Tri i pol minute prije kraja utakmice Mikulić je pogodio svoju petu tricu za vodstvo 72:61, i tada je bilo počelo slavlje u dvorani na Bijelom Brijegu.

Najefikasniji u ekipi Studenta bio je Ivo Mikulić s 21 poenom, koliko je postigao i Tihomir Vranješ, najbolji pojedinac Gruda.

Student je pokazao kako je najkvalitetnija momčad u Ligi, te sasvim zasluženo stigao do naslova prvaka. Iduće sezone ekipa iz Mostara će igrati u Prvoj ligi.

Pehar i medalje za osvojeno prvo mjesto košarkašima Studenta je uručio predsjednik Košarkaškog saveza Herceg-Bosne Dalibor Miloš.


Nema komentara

Anketa

Ustavi