RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Turnir Blago Zadro: Hajduk poražen od Širokog u Vukovaru

Napisano 09.10.2015. 21:52

Širokobriježani će u nedjelju igrati u finalu protiv Osijeka koji je u drugoj polufinalnoj utakmici svladao Vukovar 9:0.

Momčad Širokog Brijega bila je bolja od kombinirane momčadi Hajduka. Pogocima Ivankovića i Barišića okrunili su jednu vrlo dobru izvedbu…

Široki je Brijeg u polufinalnoj utakmici 5. Memorijalnog nogometnog turnira Blage Zadre u Vukovaru s 2:0 svladao splitski Hajduk i izborio peto finale. Recimo i da je u prethodna četiri finalna susreta svaki put pobijedio bio pobjednik. U nedjelju (15,30) Širokobriježani će igrati protiv Osijeka, koji je u drugoj polufinalnoj utakmici svladao Vukovar (9:0).

Hajduk je protiv Širokoga izveo šareni sastav u kojem su iz kruga prve momčadi bili samo Stipica, Bencun, dvojica Bašića i Radchenko, Trener Širokog Slaven Musa nije mogao računati ni na Ćorluku i Menala, zbog nastupa mladoj reprezentaciji BiH.

Splićani su nastupili u postavi: Stipica, J. Bašić, Vrljičak, Šimić, Domej, Rudović, Bencun, T. Bašić, Mastelić, Hajrlahović, Radčenko (Žile, Dumančić),Tomić, Sršen, Puljić, Kovačević, Čeko, Relota, Luetić). Musa je pak povjerenje ukazao sastavu: Bilobrk, Karačić, Pandža, Bralić, Barišić, Kožul, Sesar, Ayayi, Ivanković, Kresinger (Ćorić, Brekalo, Marković, Baraban, Landeka, Wagner).

Osim u prvih 4 – 5 minuta, kada su “pipali” Splićane, Širokobriježani su prvo poluvrijeme bili bolji u igri prema naprijed i stvorili niz prigoda s bokova (Karačić, Ayayi…) ili slobodnih udaraca koje je izvodio Ivanković, poslužujući Kresingera, Sesara. Onda je lijevi bok “probio” rastrčan Ayayi i pronašao Ivankovića, a ovaj znalački prebacio loptu preko Stipice, prenosi Goal.

I nastavak je sličio prvom dijelu. Široki je mogao postići još 4 – 5 pogodaka, dok je Hajduk bio suzdržan i jedino pokušao nešto udarcima iz daleka. Sve dvojbe oko pobjednika riješio je u 82. minuti Barišić, neobranjivo pogodivši mrežu svoga bivšeg kluba iz slobodnoga udarca s oko 24 metra. Pobjeda Širokog bila je potpuno zaslužena, dok je Hajduk potpuno razočarao gledatelje u Vukovaru.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi