RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Uzorna sportska karijera koja traje

Napisano 23.11.2012. 13:18

Uzorna sportska karijera koja traje

Novom zlatnom medaljom u dizanju utega okitio se don Anto Ledić, član Kluba dizača utega „Travnik". Naime, na natjecanju najboljih bosanskohercegovačkih dizača utega, kadeta, juniora, mlađih seniora i veterana, održanog u Sarajevu u organizaciji KDT „Bosna", don Anto Ledić je osvojio zlatnu medalju u konkurenciji najboljih veterana Bosne i Hercegovine.

Nastupom u Sarajevu, ovaj vrijedni i uporni sportaš, koji se, zbog školovanja i svećeničkog poziva, sportom aktivno počeo baviti u tridesetprvoj godini, ubilježio je 40.-to službeno natjecanje u svojoj relativno kratkoj a iznimno bogatoj sportskoj karijeri.
 
Samo u 2012. godini, don Anto Ledić, aktualni ravnatelj Katoličkog školskog centra u Zenici, osvojio je dvije zlatne medalje, jednu srebrenu i pozornosti vrijedno osmo mjesto na Svjetskom prvenstvu veterana održanog u Ukrajini.
 
Još uvijek je vlasnik 5 državnih rekorda na koje, već odavno, neuspješno jurišaju mladi bosanskohercegovački natjecatelji. U 40 službenih nastupa koliko ih je do sada imao, don Anto Ledić je osvojio 7 titula seniorskog i 10 titula veteranskog prvaka BiH. Ukupno je osvojio 18 zlatnih, 12 srebrenih i jednu brončanu medalju, a sudjelovao je i na četiri jaka međunarodna natjecanja. Tri puta je bio proglašavan (zadnji put za 2011. godinu) najboljim veteranom godine u izboru najboljih sportaša u Srednjobosanskoj županiji, a 2006. godine i za najuspješnijeg trenera (KDT Travnik).
 
Vrhunski dosezi, rekli bismo, u relativno kratkoj sportskoj karijeri koja još nije ( i neće brzo) završena, pa će se, ne treba dvojiti, niska sportskih uspjeha don Ante Ledića i dalje povećavati.


Nema komentara

Anketa

Ustavi