RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zašto će svi Herceg-Bosanci navijati za Paragvaj u finalu Copa America?

Napisano 22.07.2011. 15:34

U nedjelju 24. srpnja se igra finale Copa America 2011. godine. Ove godine u finalu se pomalo iznenađujuće sastaju Urugvaj i Paragvaj. Nakon ispadanja favorita ovog natjecanja Argentine i Brazila u četvrtfinalu nesretno na jedanaesterce, finalnu utakmicu na stadionu El Monumental u Buenos Airesu će odigrati navedene reprezentacije Urugvaja i Paragvaja. Urugvaj je u polufinalu pobijedio Peru rezultatom 2:0, dok je Paragvaj opet na jedanaesterce dobio Venezuelu i osigurao ulaznicu za finale 44. po redu Copa America. Paragvaj je postao također interesantan svjetskoj javnosti kao svojevrsni brand, zbog navijačica reprezentacije, koje često na stadionima, gdje igra Paragvaj, nesebično pokazuju raskoš svoje ljepote pred objektivima svjetskih fotoreportera i kamera. Tako je za vrijeme svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine paragvajska starleta Larissa Riquelme (25) postala poznata široj svjetskoj javnosti, te neslužbeno postala neokrunjena Miss Svjetskog nogometnog prvenstva.
Tako je bilo i ove godine. Na utakmicama, gdje je igrao Paragvaj, osim nogometa kamere su često pratile i tribine sa navijačicama iz Paragvaja.

                                                                                                                                                                                                                    

                                  

  

Lijepe Paragvajke neće biti jedini razlog da BiH Hrvati navijaju za Paragvaj u finalu u Buenos Airesu, čime bi ova reprezentacija dosegnula treći trofej Copa America u povijesti. Naime, Herceg-Bosna i Paragvaj su povezani na još važniji način.

Samo je jedan nogometni savez na svijetu neizravno priznao Herceg-Bosnu. Riječ je upravo o južnoameričkom Paragvaju. Sada već davne 1996. godine nogometna reprezentacija Herceg-Bosne odigrala je prijateljsku utakmicu s najboljom vrstom Paragvaja. Poprište događaja paragvajski glavni grad Asuncion, na prepunom Estadio de Los Defensores del Chaco stadionu, dana 21. travnja.
Herceg-Bosna je tada izgubila s tri na prema nula. No rezultat je ovdje najmanje bitan. Kuriozitet oko toga susreta je da ga Nogometni savez Paragvaja vodi kao službeni. Zabilježen je kao 425. po redu otkada su Paragvajci oformili svoju reprezentaciju.


Nema komentara

Anketa

Ustavi