RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zrinjski odigrao izjednačeno, Jović dao neopozivu ostavku!

Napisano 12.09.2010. 14:44

U 6. kolu Premier lige nogometaši Zrinjskog i Budućnosti podijelili su bodove, odigravši utakmicu bez pogodaka. Početak minute utakmice nije nagovještavao da malobrojni gledatelji na stadionu pod Bijelim Brijegom neće u 90. minuta vidjeti pogodak.

 

Zrinjski: Hadžić, Rizvanović, Ivanković, Aničić( od 59. Sesar), Džidić, Stjepanović, Selimović ( od 54. Sušić), Zadro, Lendrić, Dragičević i Salčinović.

Budućnost: Husić, Čamrković, Omić, Čergić, Zrnanović, Kurtić, Pirić ( od 73. Bojić), Sarajlić, Haskić, Kavazović ( od 68. Čolić) i Šmigalović.

 

U prvih deset minuta domaći su stvorili tri prigode, dok su gosti ozbiljno zaprijetili u dva navrata. Haskić je u 2. minuti izbjegao zaleđe ušao u kazneni prostor Zrinjskog i šutirao u dobro postavljenog Hadžića. Na drugoj strani Dragičević je u 6. minuti promašio cijelu loptu nakon povratne lopte Lendrića na 7-8 metara od gola gostiju.
                                                
Minutu kasnije Selimović s vrha šesnaesterca puca pored gola Budućnosti. U 9. minuti Haskić je neprecizan poslije gužve pred golom Zrinjskog.  Nepunu minutu kasnije uzvratili su domaći preko Salčinovića, čiji pokušaj zaustavlja Husić. Isti igrač je pokušao u 21. minuti, no ovaj put njegov udarac nakon lijepe akcije Zadre i Selimovića, odlazi iznad gola gostiju.
                                                
Najbolju prigodu za vodstvo Zrinjski je propustio u 31. minuti. Zadro je prošao po desnoj strani odigrao povratnu loptu za Lendrića sa jedanaesterca prolazi tik pored desne vratnice Budućnosti.
I drugi dio, kao i prvi, počeo je prigodom za Budućnost. U 52. minuti iskosa s desne strane je pucao Čamrković, no Hadžić je siguran na vratima Zrinjskog. Tri minute kasnije Salčinović nakon solo akcije puca u vanjski dio mreže Budućnosti. Nakon te prigode domaći nogometaši nisu ozbiljnije zaprijetili vratima ekipa iz Banovića, sve do 88. minute, kada se nakon jedne gužve u kaznenom prostoru tresle vratnica gostujućeg gola. S druge strane Budućnost je imala tri izgledne situacije za postizanje pogodka. Udarce Šmigalovića u 62. i Kavazovića u 67. minuti zaustavio je Hadžić, dok je pokušaj Čamkrovića iz 76. minute otišao pored gola Zrinjskog.

Nakon utakmice trener Zrinjskog Dragan Jović podnio je neopozivu ostavku. „Osjećam se odgovoran za loše rezultate iz razloga jer sam ja selektirao ovu momčad koja ne pruža igre kakve se od nje očekuju“, rekao je Jović nakon utakmice dodavši kako već neko vrijeme razmišljao o ovom potezu.
Jović je odluku već priopćio igračima i sigurno je neće promijeniti. Zahvaljujem se igračima, Upravi i navijačima na korektnoj suradnji te im želim puno uspjeha u budućnosti. Nadam se da će novi trener donijeti pozitivan šok ovoj momčadi, koja ima kvalitetu za sam vrh“, kazao je Jović.
Dragan Jović je Zrinjski preuzeo 2007. godine, a u prvoj sezoni na kormilu mostarskog kluba osvojio je Kup BiH. U sezoni 2008./2009. Jović je odveo Zrinjski do titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Ostali susreti 6. kola Premijer lige BiH - utakmice odigrane u subotu:

Sloboda -  Leotar      1:1
Velež  - Zvijezda      1:4
Drina  - Travnik        0:1
Čelik  -  Olimpik      0:1


Nema komentara

Anketa

Ustavi