RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zrinjski osvojio peti naslov prvaka i drugi uzastopni!

Napisano 28.05.2017. 23:06

Gotovo je, Zrinjski je osvojio peti naslov prvaka i drugi uzastopni!

Krenuli su rano i dominantno, 11. minuta i 1:0 Bilbije, na kraju prvog poluvremena isti igrač zabija i za 2:0 i u Mostar već tada donosi titulu prvaka BiH! Treći gol Plemića djelo je Mešanovića u 59. minuti. Uz Bibiju, strijelca dvostrukog pogotka jedan od efektivnijih na terenu bio je i "zločesti dečko" Tonči Kukoč, koji je Slobodi zadavao probleme s boka, a i Baka je pokazao da je bio zadovoljan njegovim nastupom zagrlivši ga nakon što je zamijenjen u 77. minuti.

Trener Baka Slišković bio je nezadovoljan učinkom svojih pojedinih igrača, no vjerujemo da je do sada zaboravio na te sitne mušice koje su mu smetale jer je i on doživio prvu titulu u dugogodišnjoj trenerskoj karijeri.

Todorović i Salihović su pokušavali plesti oko šesnaesterca Plemića, no nisu uspjeli ugroziti domaću momčad.

Zrinjski se ovim potezom priključio "plavima" iz Sarajeva koji su jedini do sada uspjeli u obrani naslova.

Bijelim Brijegom se orila pjesma i uzvici svih 90 minuta i izuzev kraćih prekida nakon postizanja pogodaka, većih izgreda nije bilo, osim prekida u 75. minuti kad je na teren uletila jedna dimna bomba. U zadnjih pet minuta utakmice bilo je vidljivo kako igrači Slobode priželjkuju posljednji sučev zvižduk uz želju da ne prime još neki pogodak.

Hercegovci su pokazali još jedanput koliko su dominantni u nogometu, nakon što je Široki Brijeg uzeo titulu u kupu, ona u ligi pripala je Zrinjskom, a cijeli Bijeli Brijeg i Mostar su Plemićima pružili izuzetnu podršku i sve je podsjećalo na neka stara vremena i na podršku Dinamu iz Zagreba u utakmicama za vrijeme bivše države.

Zadnjih dana u gradu na Neretvi atmosfera je bila na na granici sportskog usijanja i trud svih onih koji su podržali Plemiće, višestruko se isplatio. A podrške je bilo iz cijelog hrvatskog korpusa u BiH, susjednih zemalja, poznatih faca, političara, svećenika... Ono što je očito, svi skupa su pomogli Plemićima u ovom velebnom sportskom podvigu.

Nakon utakmice slijedi šetnja igrača i navijača po gradu i proslava titule, te fešta do dugo u noć, a titulu i feštu koji još dugo ćemo pamtiti!

I.Cr./Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi