RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zrinjski savladao Velež sa 2:0 !

Napisano 26.08.2010. 02:55

HŠK Zrinjski večeras je slavio u gradskom derbiju nad ekipom FK Velež rezultatom 2:0. Utakmici je prisustvovalo oko 9000 gledatelja, a igralo se po veoma sparnom vremenu

 

 

Trener Jović je izveo sastav koji je iznenadio mnoge na stadionu:

Hadžić, Šunjić, Džidić, Stjepanović, Salčinović, Selimović, Ivanković, Martinović, Aničić, Lendrić i Rizvanović.

Hotić je izveo ovaj sastav: Borić, Kazazić, As.Škaljić, Kajtaz, Ivetić, Zaimović, Kodro, Ćemalović, Okić, Duraković i Lelo.

Suci: Predrag Stankić, Zikrija Pašalić, Toni Bandić.

Par stotina gostujućih navijača je stiglo pod Bijeli Brijeg, a sa druge strane oko 2500 Ultrasa koji su napravili pravu južnjačku atmosferu.

Utakmica je počeka ispitivanjem snaga, tako da u prvim minutama nismo vidjeli puno od nogometa. Zrinjski je pokušavao probojima sa strane, a prvu izgledniju priliku imali su gosti u 8 minuti. Nakon toga pokušaji Salčinoviča i Lendrića, ali bez promjene rezultata. Prvu pravu priliku imao je mladi Martinović u 18. Minuti, ali je gostujući vratar sjajno intervenirao. I nakon toga gledamo jalove napade Zrinjskog i pokušaje uglavnom ubačaja sa strane što nije donosilo ploda.

U 35 minuti u prilici su i gosti, ali Hadžić sjajno intervenira. Minutu kasnije vidjeli smo i prvu izmjenu kada umjesto Martinovića ulazi Zadro. Nakon toga sjajna prilika Lendrića koja ne ulazi u vrata gostiju, a sam Lendrić par minuta kasnije sjajno asistira za Zadru koji pogađa za vodstvo Zrinjskog 1:0 i veliko slavlje na stadionu pod Bijelim Brijegom. Rezultatom 1:0 završio je prvi dio.

Drugi dio počinje slično kao i prvi, a Ultrasi u 50 minuti prave sjajnu bakljadu na odobravanje cijelog stadiona. U 52 minuti sporna situacija kada sudac poništava pogodak Lendrića zbog zaleđa.  Nakon toga gosti se polako oslobađaju pritiska i pokušavaju poravnati. U tim trenucima imali su gosti i par poluprilika, ali bez rezultata. U 60 minuti uzvraćaju Salčinović, pa Selimović ali ni ovoga puta nema promjene.

65 minuta donosi promjenu u momčadi Zrinjskog i igru napušta Salčinović, a ulazi Sušić. Gosti pokušavaju poravnati, ali im to ne polazi za nogom. Sa druge strane ulazak Sušića unio je dosta živosti u igru Zrinjskog. Trener Jović vrši i zadnju izmjenu kada umjesto Lendrića ubacuje Dragičevića. U 80 minuti utakmica je riješena i to sjajnim pogotkom Sušića nakon solo akcije. Do kraja smo vidjeli sjajnu priliku Zadre koji je prebacio vrata gostiju sa 5 metara, a gosti su minut prije kraja pogodili prečku, a nakon toga Stupac promašuje prazna vrata Zrinjskog. Utakmica je tako završila rezultatom 2:0 i domaći navijači mogu biti u potpunosti zadovoljni. Ultrasi su po tko zna koji puta napravili sjajnu atmosferu, te im zbog toga vrijedi čestitati. Bili su u pravom smislu 12. Nogometaš svoje momčadi. Suđenje je bilo više loše nego li dobro, i često na štetu Zrinjskog. Ovaj puta snage sigurnosti nisu imale potrebe za interveniranjem i po prvi puta Gradski derbi je prošao bez nereda.

zrinjski.info/hercegovina.info


Nema komentara

Anketa

Ustavi