RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čovićevi savjetnici u SAD-u lobiraju za napredak BiH i ravnopravnost Hrvata

Napisano 13.06.2016. 16:03

Predstavnici hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića boravili su proteklih dana u Washingtonu, gdje su nazočili godišnjoj skupštini Nacionalne federacije američkih Hrvata (NFCA) te imali niz susreta s predstavnicima američke administracije i Europske unije.

Savjetnik za vanjsku politiku hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Dejan Vanjek i posebni savjetnik Tugomir Čuljak su zajedno s izaslanstvom NFCA posjetili i Bijelu kuću, a tijekom boravka u SAD-u razgovarali su s bivšim američkim senatorom Markom Begichem, voditeljem izaslanstva Europskog parlamenta pri američkom Kongresu Antoinom Ripollom te voditeljem Odjela State Departmenta za Europu Ianom Campbellom, koji su također sudjelovali na skupštini NFCA koja je održana u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Washingtonu.

Dejan Vanjek kazao je za Fenu kako je na ovim susretima, ali i u obraćanju sudionicima skupštine ispred hrvatskog člana Predsjedništva BiH govorio o odnosima BiH i SAD-a, stanju i reformskim procesima koji se provode u BiH te položaju bh. Hrvata.

- Posjetili smo i Veleposlanstvo BiH u Washingtonu i informirali se o aktivnostima i izazovima s kojim se suočava naše diplomatsko predstavništvo u SAD-u. Cijenimo da su svi susreti bili vrlo korisni – kaže Vanjek.

NFCA je neprofitna organizacija posvećena promicanju interesa hrvatskog naroda. To je nacionalna krovna organizacija američkih Hrvata osnovana 1993. godine, koja okuplja i srodne strukovne udruge i organizacije koje zajedno čine oko 90.000 članova. U proteklom razdoblju NFCA je u više navrata snažno lobirao za europski i euroatlantski put Bosne i Hercegovine.


Nema komentara

Anketa

Ustavi