RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Državljanina BiH raznijela bomba u Austriji

Napisano 15.01.2014. 09:47
Državljanina BiH raznijela bomba u Austriji

U eksploziji ručne bombe u automobilu koja se dogodila u bečkom naselju Ottakring poginuo je Zlatko N. (45) političar i poduzetnik porijeklom iz BiH te njegov prijatelj Waldemar W (57).

Na Zlatkovom tijelu pronađene su i višestruke rane od vatrenog oružja, a policija ne isključuje mogućnost da su obojica bili žrtve neke mafijaške grupe, ali ni to da se radi o ubojstvu i samoubojstvu. Očevid o ovom slučaju i dalje traje.

Eksplozija je odjeknula na parkingu u gusto naseljenom kraju oko tri sata ujutro. Policija je ubrzo stigla na mjesto događaja, i, prema polcijskim izvještajima, Zlatko N. je bio na mjestu vozača BMW-a. Obdukcija je pokazala da je preminuo od prostrijeljene rane, objavio je Kurier.

Waldemar W. je preminuo na putu ka bolnici.

Automobil je oštećen u eksploziji, ali policija je pronašla pištolj i prazne kanistre u prtljažniku koji bi im nakon analize možda mogli dati više informacija o ovom tragičnom događaju.

Glasnogovornik bečke policije Thomas Keiblinger potvrdio je da nema informacija da su žrtve povezane sa kaznenim djelima u Austriji ili drugim zemljama.

Ostalo je, međutim, nejasno, zašto se u automobilu nalazila ručna bomba, tko je unio i kako je došlo do detonacije.

Vozilo nije prijavljeno na Zlatka N. Naime, automobil je uzeo na leasing Bugarin Georgi S. zaposlen u Salzburgu.

"U šoku sam. Pozajmio sam Zlatku automobil i sa njim sam razgovarao u petak uvečer. On je bio sa svojim prijateljem Waldemarom", kazao je.

Ana Rajković, Zlatkova susjeda istakla je da je šokirana viješću o njegovoj smrti.

"Mi smo prijatelji 20 godina. Oboje smo iz BiH došli 1989. godine kako bismo započeli novi život u inozemstvu, naša djeca su skupa u školu išla. Viđala sam ga svaki dan. On je bio dobar prijatelj i uvijek je svima bio spreman pomoći", kazala je Rajković.

Zlatko je, prema pisanjima njemačkih medija, bio vijećnik u tamošnjem Općinskom vijeću u Mondseeu. Njegove kolege izrazile su tugu i žaljenje istakavši da je on bio jako dobra osoba.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi