RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

EUROPSKE SANKCIJE Sirija: Vojska ubila 45 prosvjednika

Napisano 04.08.2011. 19:32

"Najmanje 45 civila poginulo je u napadima tenkova sigurnosnih snaga sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, koji su okupirali centar Hame", rekli su aktivisti u četvrtak.

Došlo je do oštre eskalacije vojnog napada koji ima za cilj da zaustavi ustanak.

Sirijske vlasti zabranile su većinu nezavisnih medija, otežavajući potvrdu iskaza svjedoka i službenih izjava.

Stanovnici su ranije rekli da su tenkovi došli do centra Hame nakon što su u srijedu pucali na grad i okupirali glavni trg Orontes, mjesto najvećih prosvjeda protiv Assada, koji je naslijedio svog oca, preminulog predsjednika Hafeza al-Assada 2000. godine.

***

Europska unija dogovorila je da će proširiti sankcije Siriji, no one još neće pogoditi naftnu industriju i banke, što bi po mišljenju disidenata bio jedini način da se prekine dotok novca koji podržava represiju u zemlji.

Veleposlanici EU-a dogovorili su na sastanku u Bruxellesu da bi trebalo dodati još imena na popis sankcioniranih na kojem se nalaze sirijski predsjednik Bašar al-Asad i još 34 osobe te tvrtke povezane s vojskom.

"Dogovorili su i da bi trebalo razmotriti mogućnost širenja sankcija na naftnu industriju, no odluka o tome još nije donesena", kazali su dužnosnici.

Proširenje popisa sankcioniranih ovisit će o preporukama delegacije EU-a u Damasku i državama članicama.


Nema komentara

Anketa

Ustavi