RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Glamurozna proslava KSK Herceg Bosna u Beču: Mate Bulić, Tiho Orlić i Mladen Radoš oduševili

Napisano 08.04.2016. 09:03

Očekivano veselo, raspjevano i glamurozno bilo je u subotu u bečkoj Mozaik salle, gdje se na tradicionalnoj priredbi hrvatskoga Kulturno sportskog kluba Herceg Bosna okupilo oko tisuću Hrvata.

Uz one s područja cijele BiH, bilo je tu puno Međimuraca, Ličana, Zagrepčana, Slavonaca, Istrana i Dalmatinaca. Naravno, stolovi su bili puni domaćih jela i pića iz svih hrvatskih krajeva, izvođene su brojne glazbene i folklorne točke u kojima su se posebice istaknuli članovi slavonskog KUD Šokadija:

- Uz raspjevane momke i djevojke - Slavonce, gledatelje je dizao na noge i tjerao na pljesak popularni pjevač Mladen Radoš, naš Bugojanac, bez kojeg se godinama ne može zamisliti neka hrvatska priredba bečkih Hrvata. A njih ovdje u Beču ima oko 75.000, gdje su (eto) više od 50 godina na “privremenom” radu.

Mladen je duša od čovjeka, poznat po tome što je posavski zet i čovjek koji je pjevao u 700 svatova. Kaže da se ni jedan taj brak nije “razorio”, rekao nam je Stjepan Roša Knezović, predsjednik KSK Herceg Bosna, glavni organizator priredbe:

- Tiho Orlić oduševio je, gotovo u trans doveo nazočne svojim i Thompsonovim pjesmama. A šlag je bio na kraju, kada su gledatelji ustali i dugo u noć pjevali s “kraljem dijaspore”, nenadmašnim Matom Bulićem. Oduševljen je bio i gazda tvrtke Amersin Robert te njegov zamjenik Marcel, glavni sponzori priredbe. Gazda Robert nekada je s uspjehom igrao nogomet za naš klub Herceg Bosna. Nije to zaboravio, još uvijek nas rado pomaže, kaže Stjepan Roša Knezović.

VL


Nema komentara

Anketa

Ustavi