RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HNS BiH poziva sve iseljenike iz BiH da sudjeluju na izborima

Napisano 07.07.2014. 19:18
Hrvetska republika Herceg - Bosna

Hrvatski narodni sabor BiH poziva sve naše iseljenike koji su podrijetlom iz BiH a trenutno žive izvan BIH, da pročitaju do kraja ovaj članak važan za opstojnost hrvatskog naroda u BiH! Vrijeme koje je iza nas, poglavito kriza koja je posljedica nelegalne nametnute vlasti u Federaciji BiH, pokazalo je da se  radi o ključnim povijesnim trenucima za naš Narod.

12. listopada 2014. u Bosni i Hercegovini održat će se opći izbori, na kojima pravo sudjelovanja imaju svi punoljetni državljani Bosne i Hercegovine koji trajno borave u njoj, ali i svi oni koji posjeduju njezino državljanstvo neovisno o tome gdje živjeli.

HNS BiH je jedina hrvatska koalicija na izborima u BiH. Smatramo da je zajedništvo ključnih hrvatskih stranaka na ovim izborima presudno za hrvatski Narod u BiH.

Ako ste protjerani ili odselili ne znači da ste i nestali i da vaš glas više ne vrijedi. Ukoliko se ne registrirate i ne izađete na izbore, vašoj braći Hrvatima koji su odlučili ostati živjeti  u BiH prijeti mogućnost političkog, gospodarskog  i fizičkog  nestanka u srcu zapadnoeuropske civilizacije. Ne zaboravite da su hrvatski vojnici i civili, za ovu zemlju humsku, posavsku i lašvansku , oduvijek ginuli i život svoj davali za slobodu hrvatskog  Naroda.

Izborima mogu pristupiti samo oni koji se prethodno registriraju.

 

UPUTE ZA GLASOVANJE  (NIJE POTREBNO POSJEDOVATI OSOBNU CIPS-ovu ISKAZNICU)


 Prema Izbornom zakonu BiH, da bi mogli glasovati morate ispuniti sljedeće uvijete:

            - da ste državljanin BiH

            - da na dan izbora (12.10.2014.god) imate 18 godina

            - da imate prijavljeno prebivalište u BiH


Da bi ste mogli glasovati u odsutnosti na Općim izborima 2014. u BiH prvo se morate prijaviti za glasovanje izvan BiH do 29.07.2014. u 24:00h. Prijava se vrši tako da na stranici www.izbori.ba (Središnje izborno povjerenstvo) ili www.mvp.gov.ba (Ministarstvo vanjskih poslova BiH) skinete obrazac PRP-1 ručno ga ispunite te uz njega još priložite sljedeće dokumente:

 

-za osobe koje posjeduju dokument izdan u okviru CIPS sustava

            - popunjen i vlastoručno potpisan obrazac PRP-1

            - kopiju CIPS dokumenta


-za osobe koje nemaju dokument izdan u okviru CIPS sustava

            - popunjen i vlastoručno potpisan obrazac PRP-1

            - identifikacijski dokumant zemlje u kojoj živite (bilo koji dokument sa slikom)

            - dokaz o državljanstvu BiH (ne starije od 6 mjeseci)

            - dokaz o prebivalištu BiH (ne starije od 6 mjeseci)

 

Popunjen obrazac PRP-1 i dokumente možete poslati putem faxa na: +387 033 251 333 ili +387 033 251 334,  putem e-maila na: [email protected] ili putem pošte na adresu: Poštanski pretinac 451 71000 Sarajevo Bosna i Hercegovina. Da bi ste provjerili status Vašeg obrazca možete izvršiti provjeru na: tel. +387 033 251 331 ili +387 033 251 332 ili putem e-maila: [email protected]

Napomena: na obrazcu PRP-1 na pitanje br. 10 odgovor treba biti glasovanje putem pošte.

Pred same izbore HNS BiH će vas obavijestiti na koji najjednostavniji način pristupiti glasovanju a sada je najvažnije  REGISTRIRATI SE, stoji u priopćenju.

 

dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi