RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hrvat porijeklom iz Vareša tvrdi da je najbogatiji Hrvat u povijesti - imetak 24 milijarde Eura?!

Napisano 10.11.2013. 10:32
Hrvat porijeklom iz Vareša tvrdi da je najbogatiji Hrvat u povijesti - imetak 24 milijarde Eura?!

Ivan Žilić potkraj travnja ove godine platio je državi Luksemburg više od milijardu i sedamdeset milijuna eura poreza . U kunama, to je čak osam milijardi i 137 milijuna. Od toga, nešto više od 920 milijuna eura bio je porez na dohodak, a nešto više od 150 milijuna eura poreza na dobit.

Njegov imetak iznosi vrtoglavih 24 milijarde eura i ima dokumente koji to dokazuju.

Sudeći po njima, Žilić je ne samo najimućniji živući Hrvat, nego bi na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi ušao među prvih 20. Dosad potpuno nepoznat hrvatskoj javnosti, svoju uistinu nevjerojatnu životnu priču ekskluzivno je iznio u novom broju magazina Svijet koji će se na kioscima naći prekosutra uz Nedjeljni Jutarnji. Rođen u Varešu 1948., nakon završetka studija sa zvanjem inženjera zaposlio se u njemačkoj tvornici Forda. Žilić je sedam godina na konferencijama i simpozijima slušao kako inženjeri razglabaju o nerješivom problemu varenja spojeva.

“Sve dok mi nije puknuo film, te sam rekao: daj to meni, ja ću to riješiti”, ispričao je reporteru Svijeta, u Luksemburgu.

U trenutku inspiracije, Žilić je došao do rješenja koje je unijelo revoluciju u način na koji se i dandanas sklapaju automobili i iz kojeg je proistekao njegov 21 patent. Zahvaljujući tome, Žilić danas ubire više od dvije milijarde eura godišnje.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi