RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Kitarović u Australiji posjetila Port Lincoln, gradić važan za hrvatsko ribarstvo

Napisano 18.08.2017. 23:22

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Port Lincoln, gradić na jugu Australije za kojeg je rekla da je “iznimno važan za Hrvatsku” zbog tamošnje hrvatske manjine koja je svojim znanjem pomogla ribarstvu u Hrvatskoj, prenosi australski državni medij ABC.

Predsjednicu su dočekali lokalni predstavnici Aboridžina, primljena je kod gradskih predstavnika, te je zatim položila vijenac na spomeniku ribarima, piše ABC.

Istaknula je kako je hrvatska zajednica snažan predvodnik u tom gradiću, te je ponovila važnost veza između tog grada i Hrvatske. “Ova zajednica je veoma važna za nas u Hrvatskoj, ne samo zbog izgradnje mostova prijateljstva, nego i jer smo iskoristili njihova znanja i iskustvo u našoj ribarskoj industriji”, naglasila je Kolinda Grabar-Kitarović.

Predsjednica je rekla kako su članovi saveznih i državnih vlasti tijekom njezinog posjeta pohvalili hrvatsku zajednicu u Australiji.

Predsjednica s guvernericom Victorije i guvernerom J. Australije

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u nastavku posjeta Australiji je obišla Sveučilište u Melbourneu gdje je razgovarala s prorektoricom profesoricom Margaretom Sheil te nazočila potpisivanju Memoranduma o razumijevanju između te ustanove i Sveučilišta u Zagrebu.


Nema komentara

Anketa

Ustavi