RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mostar, Dubrovnik i Kotor pripremaju zajedničku kandidaturu za Mediteranske igre

Napisano 13.04.2010. 20:04

Gradonačelnici Mostara, Dubrovnika i Kotora, Ljubo Bešlić, Andro Vlahušić i Marija Maja Ćatović svečano su danas u Mostaru potpisali Deklaraciju o suradnji na zajedničkom apliciranju za XIX Mediteranske igre 2021. godine, priopćeno je iz gradske uprave Mostara
     
U Deklaraciji se, među ostalim ističe, da su Grad Mostar, koji pripada Bosni i Hercegovini, Grad Dubrovnik koji pripada Republici Hrvatskoj i Grad Kotor koja pripada Crnoj Gori, odlučili sklopiti Deklaraciju o suradnji  na zajedničkom apliciranju za XIX Mediteranske igre 2021. godine, a sve u cilju jačanja odnosa između svojih građana, produbljivanja međusobnog poznavanja svojih povijesti i kultura te stvaranja osjećaja živog prijateljstva između naroda.
   
Gradonačelnik Mostara Bešlić u izjavi novinarima izrazio je zahvalnost gradonačelniku Dubrovnika i gradonačelnici Kotora što su podržali njegovu ideju da po prvi puta tri grada iz tri susjedne zemlje zajednički organiziraju Mediteranske igre. Istaknuo je kako se zajedničkom organizacijom igara može unaprijediti regionalna suradnja te da ovaj današnji čin potpisivanja Deklaracije predstavlja mali korak ka realizaciji konačnog cilja.
   
Gradonačelnica Kotora Ćatović rekla je kako svi žele u Europu, a bit toga je regionalno povezivanje. Ono je i kroz sport vrlo važno i učinkovito, a predstavnici najviših razina vlasti u Crnoj Gori u startu su dali punu potporu ovoj ideji i projektu. I gradonačelnik Dubrovnika Vlahušić naglasio je važnost regionalne suradnje te kako je ideja Mediterana paralelna s idejom Europske unije te da je Mediteran susretište različitih kultura, vjera i naroda.

U ime Olimpijskom odbora BiH potporu ideji da tri grada koja se nalaze na UNESCO-ovom popisu zajednički organiziraju Mediteranske igre punu potporu dao je Matun Kvesić.

(dnevnik.ba)


Nema komentara

Anketa

Ustavi