RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Napetosti u New Yorku: Taksist izboden nožem, jer je rekao da je musliman

Napisano 26.08.2010. 21:21

Dvadesetjednogodišnji muškarac zadržan je zbog optužbi da je izbo vozača taksija u New Yorku u grkljan nakon što mu je ovaj na pitanje da li je musliman odgovorio potvrdno, javlja "Huffingtonpost".

Glasnogovornica njujorške policije, Kim Royster, rekla je da je taksist Ahmed H. Sharif primio napadača Michaela Enrighta u utorak u šest sati poslijepodne.

Sharif, koji je porijeklom iz Bangladeša rekao je policajcima da ga je tijekom vožnje Enright pitao da li je on musliman.

Kada mu je Sharif potvrdio da je musliman, Enright ga je pozdravio na arapskom, izvukao je nož i napao taksistu.

Sharif je zadobio teške povrede vrata, ima posjekotine po ramenima, licu i ruci kojom je pokušavao zaustaviti Enrighta.

Taksist je pokušao zaključati napadača i vozilo dovesti pred policijsku stanicu, ali je Enright uspio pobjeći kroz zadnji prozor nekoliko blokova dalje od mjesta gdje je sjeo u vozilo.

Policajac je vidio šta se događa, pronašao je Enrighta i uhitio ga. Policija vjeruje da je napadač bio pod utjecajem alkohola.

Napad se desio nakon rasta tenzija zbog planirane gradnje džamije u blizini srušenih tornjeva Svjetskog trgovinskog centra.

Enright je student koji je volontirao u Afganistanu. Zadržan je u pritvoru zbog pokušaja ubojstva, napada iz mržnje i posjeda oružja.


Nema komentara

Anketa

Ustavi