RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Pariz: Među žrtvama iz devet zemalja i Hrvat Milko Jozić

Napisano 15.11.2015. 09:11

Iako ih je vrlo malo broj identificiran, prema neslužbenim informacijama žrtve su iz devet različitih zemalja.

Prema informacijama belgijskog ministra vanjskih poslova najmanje dvoje belgijskih državljana poginulo je u Parizu. Jedan od njih je hrvatskog porijekla, zove se Milko Jozić, javlja la Libre. Elif Dogan je druga belgijska žrtva u Parizu. Njih dvoje iz Liegea su se preselili u Pariz te su živjeli nedaleko od Bacatlana.

Guardian navodi kako su zbog kaosa mnogi ostali bez novčanika i osobnih dokumenata što otežava identifikaciju. Liberation javlja kako identifikacija kasni jer su tijela tek u subotu ujutro službe počele prebacivati u mrtvačnice.

Valentin Ribet, 26-godišnji odvjetnik došao je na koncert u Bataclan. Nažalost, tamo je poginuo. “Bio je talentirani odvjetnik, svi su ga voljeli i kako osobu i kao kolegu. Ovo je grozna tragedija. Šokirani smo i zbog gubitka kolege i zbog napada u Parizu”, napisali su iz Ribetove tvrtke.

Među žrtvama je i dvoje francuskih državljana, 41-godišnja Djamila Houd te 34-godišnji Thomas Ayad, koji je također poginuo na koncertu.

Španjolska televizija objavila je kako je na koncertu poginuo i 29-godišnjak iz Madrida, Alberto González Garrido.

Ubijen je i Nijemac koji je radio za poznatog talijanskog arhitekta Renza Piana. Glasnogovornik tvrtke u kojoj je radio izjavio je za Guardian kako je muškarac zajedno s dvoje kolega večerao u kambodžanskom restoranu kada je u njemu došlo do pucnjave.

Francuski nogometaš Diarra objavio je na svom Twitter profilu kako je među žrtvama i njegov rođak.

Ranije je objavljeno kako su među žrtvama i dvije sestre iz Tunisa, prenosi Index.hr.


Nema komentara

Anketa

Ustavi