RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Picula i Stier zajedno lobiraju za jednak tretman naroda u BiH

Napisano 09.10.2013. 17:31
Picula i Stier zajedno lobiraju za jednak tretman naroda u BiH

Hrvatski eurozastupnici Tonino Picula i Davor Ivo Stier su se sastali sa Hannesom Swobodom, predsjednikom Saveza socijalista i demokrata u Europskom parlamentu te Elmarom Brokom, predsjednikom Odbora za vanjsku politiku u EP.

Hrvatski eurozastupnici Tonino Picula i Davor Ivo Stier u Strasbourgu su se sastali sa Hannesom Swobodom, predsjednikom Saveza socijalista i demokrata u Europskom parlamentu te Elmarom Brokom, predsjednikom Odbora za vanjsku politiku u EP.

"Povod sastanka bio je sutrašnji – drugi sastanak povjerenika Europske komisije za proširenje Štefana Fülea s čelnicima političkih stranaka Bosne i Hercegovine na kojem će se još jednom raspravljati o reformi izbornog sustava u Bosni i Hercegovini", pišu iz Ureda Tonina Picule.

"Nakon zajedničke inicijative na međustranačkoj razini zastupnici Picula i Stier na sastanku su zatražili i potporu eminentnih predstavnika dviju najzastupljenijih političkih opcija u Europskom parlamentu – socijaldemokrata i pučana. Podsjećamo kako je ovo nastavak inicijative započete zajedničkim parlamentarnim pitanjem upućenim povjereniku Füleu čiji odgovor je glasio kako 'Komisija potiče nadležna tijela Bosne i Hercegovine da iskoriste ove različite pristupe kako bi izgradili konsenzus i osigurali jednak tretman svih etnički skupina Bosne i Hercegovine u izbornom postupku'.

VLM 


Nema komentara

Anketa

Ustavi