RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Pojačane mjere sigurnosti na letovima za SAD

Napisano 27.12.2009. 01:10

Zračne luke i zrakoplovne kompanije po Europi brzo su pojačale mjere sigurnosti na letovima za SAD nakon što je jedan napadač pokušao detonirati eksploziv u avionu na letu iz Amsterdama za Detroit.

"Vlasti u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Španiji i Nizozemskoj su postrožile provjere putnika i dodatno ojačale mjere sigurnosti koje su već bile pojačane uoči božićnih i novogodišnjih blagdana", rekli su dužnosnici.

Mjere su uslijedile nakon službenog zahtjeva američkog ministarstva prometa zračnim lukama u svijetu da pojačaju sigurnost nakon neuspjelog napada 23-godišnjeg Nigerijca na Božić u avionu Delta Air LInesa.

Britanska grupa BAA koja upravlja zračnim lukama Heathrow i Gatwick saopćila je da su zrakoplovne kompanije pojačale sigurnost i da putnici trebaju očekivati kašnjenja.

"Putnici koji putuju u Sjedinjene Države trebaju očekivati da će njihove zrakoplovne kompanije provoditi dodatne sigurnosne provjere prije ukrcaja", rekla je BAA u izjavi.

Potpredsjednik Evropske komisije Jacques Barrot je rekao da su europske vlasti u kontaktu s SAD-om i da će učiniti sve kako bi zračni promet održale sigurnim.

"Ovaj incident još jednom pokazuje da je u borbi protiv terorizma potrebna budnost u svakom trenutku", rekao je.

Uvođenje pojačanih mjera sigurnosti potvrđeno je i u svim ostalim najprometnijim euroopskim zračnim lukama. British Airways je priopćio da će se putnicima ograničiti unošenje ručne prtljage u zrakoplov na jedan komad i napomenuo da se ta mjera odnosi samo na letove za Sjedinjene Države.

 

HINA

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi