RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Pokušali pokrasti unesrećene i spasioce gađali kamenjem!

Napisano 13.07.2013. 14:17
Pokušali pokrasti unesrećene i spasioce gađali kamenjem!

Nakon što je jučer kod Pariza sletio međugradski vlak, zavladao je potpuni kaos. Ono što je vjerojatno najviše zgrozilo, jest činjenica da je nekoliko ljudi privedeno jer su tijekom spašavanja pokušali krasti od žrtava, pretvarajući se da im pomažu. Navodno su i na radnike hitnih službi bacali kamenje, javljaju lokalni mediji.

Dosad je poznato kako je poginulo šestero ljudi, dok ih je osam u teškom stanju, a 30 ozijeđeno. Javnost je o tome obavijestio premijer Ayrault. Predsjednik Hollande zbog nesreće je otkazao sve ranije obaveze te izrazio solidarnost s obiteljima preminulih, kao i pohvalio rad spasilačkih službi.

Le Monde javlja kako su spasilačke službe radile cijelu noć izvlačeći zdrobljene putnike iz četiri vagona koja su se prevrnula. Osim toga, na terenu se našlo više od 300 vatrtogasaca kao i osam medicinskih timova te 20 helikoptera koji su stradale prebaacivali do bolnica. U vlaku je bilo 385 putnika, a prema prvim informacijama, vozio je normalnom brzinom od 137 kilometara na sat. Oko 200 metar prije ulaska u postaju, prepolovio se te iskočio iz tračnica.

Prema pisanju BBC-ja, Guilaume Pepy, predsjednik službi francuskih željeznica, izjavio je kako je iz tražnica iskočilo šest vagona, a prvi su iskočili treći i četvrti vagon koji su povukli ostale.

VLM 


Nema komentara

Anketa

Ustavi