RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Pretraživali kuću Berezovskog, ne bi li otkrili tragove radijacije

Napisano 24.03.2013. 17:04
Pretraživali kuću Berezovskog, ne bi li otkrili tragove radijacije

Kuću ruskog oligarha Borisa Berezovskog, koji je jučer pronađen mrtav u kadi, danas su pretražili stručnjaci za radijaciju, prenosiGuardian. Stručnjaci su utvrdili da u kući blizu Ascota u Berkshireu u Velikoj Britaniji nisu pronađeni tragovi opasnih tvari.

Okolnosti smrti nisu razjašnjene, no sumnja se da se depresivni bogataš ubio. U intervjuu ruskom Forbesu uoči smrti rekao je kako mu je život izgubio smisao te da se želi vratiti u Rusiju, zbog čega se navodno pismenim putem obratio i predsjedniku Vladimiru Putinu. Otkrio je da je podcijenio koliko mu je Rusija važna, kao i da se osjećao neugodno živeći kao imigrant u Velikoj Britaniji. Njegovi prijatelji također su rekli da je tijekom posljednjih godinu dana upao u duboku depresiju, dijelom uzrokovanu financijskim problemima.

Naime, smrt Berezovskog dolazi samo nekoliko mjeseci nakon što je izgubio parnicu protiv Romana Abramoviča, također poznatog ruskog oligarha, kojega je optužio za ucjenu, kršenje povjerenja i ugovora vezano za jednu rusku naftnu tvrtku. Nakon što su optužbe odbačene, sud je Berezovskom naredio da Abramoviču isplati 35 milijuna funti sudskih troškova, a financijsko stanje dodatno mu se pogoršalo nakon što ga je bivša ljubavnica Elena Gorbunova optužila da joj duguje 5 milijuna funti od prodaje njihove rezidencije u Surreyu.

No, prijatelji kažu da ga u depresiju nisu bacili samo financijski problemi, već šteta koju je presuda nanijela njegovom ugledu. Jedan njegov blizak prijatelj rekao je kako je prije godinu dana počeo uzimati antidepresive te je proveo četiri mjeseca u londonskoj klinici Priory.

- Spominjao je samoubojstvo. Rekao bi mi: "Sve je gotovo, svemu je kraj, ništa nema smisla - najbolje što bi mi se moglo dogoditi je srčani udar" - ispričao je prijatelj, koji ipak ne vjeruje da se Berezovski ubio jer je "previše volio život".

VL 


Nema komentara

Anketa

Ustavi