RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Putin: Chavez je bio izuzetan vođa i rukovodioc

Napisano 06.03.2013. 11:30
Putin: Chavez je bio izuzetan vođa i rukovodioc

Predsjednik Rusije Vladimir Putin u srijedu je izrazio sućut zbog smrti dugogodišnjeg venecuelanskog predsjednika Huga Chaveza, saopćeno je iz Kremlja.

Nazvavši Chaveza "izuzetnim vođom i rukovodiocem" i "bliskim prijateljom Rusije", Putin je rekao da je venecuelanski predsjednik uložio velike napore u postavljanje čvrstog temelja za rusko-venecuelansko partnerstvo tokom svog mandata.

- Obje zemlje su razvile snažne političke odnose i pokrenule  humanitarne i razvojne projekte velikih razmjera u posljednjih nekoliko godina, rekao je Putin, pozivajući Venecuelu da nastavi istim putem.

Putin je bio blizak s Chavezom i često ga je hvalio, podsjetila je Xinhua.

"On je bio izuzetan i snažan čovjek koji je imao viziju o budućnosti i uvijek je želio da nadmaši sam sebe", rekao je Putin.

Putin vjeruje da će venecuelanski narod izaći na kraj s izazovima i nastavit će ispunjavati svoju "plementiu svrhu stvaranja snažne, nezavisne i prosperitetne" države.

Venecuelanski potpredsjednik Nicoals Maduro, kojeg je Chavez izabrao za svog nasljednika, opisao je smrt 58-godišnjeg predsjednika "povijesnom tragedijom" i zatražio je od svih Venecuelanaca da se ujedine u ovim teškim vremenima.


Nema komentara

Anketa

Ustavi