RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Raspušten belgijski parlament zbog neriješenog spora između valonskih i flamanskih partija

Napisano 07.05.2010. 15:33

- Kao datum izbora odredjen je 13. lipanj - izjavio je službenik u parlamentu Patrik Devael, prenijele su agencije.

Prijevremeni izbori su neizbježni nakon što su iz koalicije izašli flamanski liberali, izazvavši time krizu vlade premijera Yvesa Letermesa, koja je trajla samo pet mjeseci.

Belgija 1. srpnja preuzima ulogu predsjedavajućeg Evropske unije u sljedećih šest mjeseci. Analitičari ocjenjuju da je teško zamisliti da će do tada biti formirana vlada, pošto je bilo potrebno devet mjeseci da se stvori koalicija poslije izbora 2007. godine, navodi Reuters.

Belgijski premijer podnio je krajem travnja ostavku i rasformirao vladu, nakon što je Flamanska liberalna stranka istupila iz vladajuće koalicije.

Flamanska liberalna partija saopćila je da je izgubila povjerenje u vladu zbog načina na koji je rješavan spor između valonskih i flamanskih partija oko izbornih granica u regionu Brisela, što je osjetljivo pitanje jer je glavni grad dvojezično područje.

(Avaz)


U isto vrijeme hrvatske stranke dozvoljavaju da ih se preglasava i Hrvate tako ponižava, iako bez hrvatskih stranaka i 9/17 hrvatskih ruku u federalnom Domu naroda nema Vlade, kao ni u Belgiji bez valonskih ili flamanskih stranaka...

Nesposobni kreteni?
Ili jednostavno pizde?

Autor: Robbie MO | Napisano 07.05.2010. | (48) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(38)

Pičke i konformisti.
Eto šta su "naši" ...

Autor: PCM | Napisano 07.05.2010. | (50) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(34)

Anketa

Ustavi