RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sjeverna Koreja: Naciljali smo baze na Pacifiku i na kopnu SAD-a

Napisano 26.03.2013. 11:10
Sjeverna Koreja: Naciljali smo baze na Pacifiku i na kopnu SAD-a

Pjongjang je objavio da su dalekodometne raketne i topničke postrojbe u stanju borbene pripravnosti te da su naciljale američke vojne baze na otoku Guamu, Havajima i na kopnu SAD-a, javlja Russia Today.

– Od ovog trenutka, Vrhovna komanda Korejske narodne armije stavit će u stanje borbene pripravnosti prvog stupnja sve terenske topničke postrojbe, uključujući dalekodometne topničke postrojbe i strateške raketne postrojbe koje će naciljati sve neprijateljske objekte u američkim bazama na kopnu SAD-a, Havajima i Guamu, objavila je sjevernokorejska novinska agencija KCNA.

Sjeverna Koreja ranije je prijetila nuklearnim napadima na SAD i Južnu Koreju. Vojni stručnjaci vjeruju da su to bile prazne prijetnje jer Sjevernu Koreju dijeli nekoliko godina od izgradnje nuklearne bojne glave ili projektila koji bi bili sposobni doseći kopno SAD-a.

Pjongjang prijeti sve agresivnije otkad je Vijeće sigurnosti UN-a izdalo novi krug sankcija za Sjevernu Koreju nakon trećeg nuklearnog testa koji su izveli u veljači. Izolirana nacija kaže da treba nuklearnu snagu kako bi zaštitila svoj suverenitet od južnog susjeda i SAD-a.

VL 


Nema komentara

Anketa

Ustavi