RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sukob srpskih žandara i Albanaca na srpsko-kosovskoj granici

Napisano 08.07.2013. 09:29
Sukob srpskih žandara i Albanaca na srpsko-kosovskoj granici

Mediji u Srbiji javljaju o oružanom sukobu pripadnika srpske žandarmerije i Albanaca koji su, prema tvrdnji žandara, krali drva na srpsko-kosovskoj granici u selu Borovac i pri tom je šest Albanaca ranjeno. Sukob koji je trajao, tvrde Srbi oko pola sata, dogodio se sinoć oko 19 sati. Zapovjednik žandarmerije, Bratislav Dikić je za srpsku državnu televiziju izjavio kako je na ophodnju u blizini sela Borovac kod Kuršumlije, otvorena vatra iz automatskog oružja iz dva smjera pa "su pripadnici žandarmerije adekvatno odgovorili na oružani napad" i među njima nema ozlijeđenih.

Dikić je dodao kako je mjesto događaja osigurano, "očevid će obaviti mjerodavni pravosudni organi, a o događaju su obavješteni časnici za vezu Eulexa i Kfora". Zapovjednik žandarmerije je rekao kako je "na mjestu događaja pronađen traktor s drvima, motorne pile i dijelovi odjeće".

Mediji u Srbiji podsjećaju kako je ovo treći oružani izgred u ovom selu u zadnjih desetak dana. Kosovski izvori donose nešto drukčiju priču. Prema njima su "četvorica Albanaca ranjena u oružanom izgredu koji se dogodio na području sela Mirovac, u općini Podujevo, na Kosovu.

- U izgredu je došlo do razmjene oružane vatre između skupine Albanaca s kosovske strane, koji su se nalazili u sječi drva, i neidentificirane skupine sa srpske strane - javljaju mediji sa Kosova. Kosovska policija je, za sada, službeno potvrdila ranjavanje dvojice Albanaca od kojih je jedan teže ranjen.

VLM 


Nema komentara

Anketa

Ustavi