RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sukob - Zastupnik Parlamenta BiH Denis Bečirović štiti vehabizam

Napisano 27.02.2012. 09:01

Sukob - Zastupnik Parlamenta BiH uputio pismo EU komisiji zbog Doris Pack. Srbi reagirali

■ Zna se da vehabije predstavljaju veliku opasnost za BiH, ali i za cijelu regiju
■ Bećirović: Nacrt je jednostran
■ Marković: Bećirović štiti vehabije
 
Uputivši pismo Europskom parlamentu, parlamentarac Denis Bećirović stao je u zaštitu vehabijskog pokreta BiH, i očigledno je da ovakvim potezom želi protežirati terorističku organizaciju koja predstavlja veliku opasnost ne samo za BiH, već i za cijelu regiju, rekla je Srni zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Milica Marković.
„Tražit ću da se Povjerenstvo za vanjske poslove, čiji sam član, odredi o ovom postupku Denisa Bećirovića na prvoj sjednici za nekoliko dana. Tražit ću i da se otvori rasprava o tome u Parlamentarnoj skupštini i da se parlamentarci BiH ograde od ovakvog postupka koji je potpuno ekvivalentan postupku osobe koja se zalaže za zaštitu i protežiranje vehabijskog pokreta“, poručila je Marković.

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta BiH Denis Bećirović istaknuo je u pismu Europskom parlamentu da je novi nacrt rezolucije kojom će biti pozvana Islamska zajednica u BiH da se jasno negativno izrazi o rastu vehabizma jednostran, te da se nada kako neće biti isključiv i kontraproduktivan za BiH. U pismu upućenom predsjedniku Europskog parlamenta Martinu Šulcu i izvjestitelju Europskog parlamenta za BiH Doris Pack, Bećirović ističe da bi u najnovijem dokumentu o BiH trebalo voditi računa o tome da opasnost za BiH nisu samo ekstremni pojedinci već i njihovo različito i ekskluzivno tretiranje, dijeljenje na „naše“ i „njihove“, bliže i dalje, manje i više razumljive.

Izvjestitelj Europskog parlamenta za BiH Doris Pack prihvatila je na sastanku Vanjskopolitičkog komiteta početkom veljače, tijekom prvog čitanja nacrta rezolucije da, na inicijativu europskog zastupnika iz Nizozemske Bastijana Beldera, u izvješće bude unesen poziv IZ BiH da se „jasno negativno izrazi o rastu vehabizma“. Belder je tada rekao da u Europskom parlamentu „moraju biti svjesni rasta vjerskog fundamentalizma u BiH, pogotovo oličenog u vehabizmu“.

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi