RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U Austriji se osniva udruga za neudane i neoženjene Hrvatice i Hrvate

Napisano 03.10.2015. 11:39

Udruga će se zvati Hrvatski susret, a spajat će neudane i neoženjene Hrvatice i Hrvate u Austriji.

– Već ih se puno javilo. To ću raditi uz blagoslov katoličke misije u Beču – najavio je Miroslav Piplica.

-U Beču nema Hercegovaca, Dalmatinaca, Posavaca, Zagoraca.., kod nas ima samo Hrvata. Ponosan sam na to zajedništvo i to želim i ubuduće, bez obzira tko u Hrvatskoj vladao i  koji veleposlanici nam bili ovdje.

I kroz udrugu za poznanstva će zastupati sve njih.  Nedavno mu je povjerenje jednoglasno iskazalo svih 200 članova Izborne skupštine Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport  na čijem je čelu po četvrti put. Već devet godina Miroslav Piplica je na čelu  najmnogobrojnije hrvatske zajednice u Europi, a možda i u svijetu.

  Naravno sve ovo što radim u Zajednici nije moje djelo, to je djelo svih u predsjedništvu zajednice, svih naših udruga i cjelokupnog hrvatskog naroda koji dolazi na naše organizacije. Podijelio sam plakete zaslužnima za rad naših udruga u Beču, a drago mi je što ću ih još podijeliti stotine, jer imamo puno zaslužnih za naše uspjehe. Imamo  godišnje 34 manifestacije, od 300 do 1,500 ljudi, zatim oko 70 manifestacija od 40 do 100 ljudi,kada dodamo još druženja u našim prostorijama vikendom, a imamo 10 prostorija naših udruga onda imamo u prosjeku 365 događanja u godini. Kada sam došao, želja mi je bila ujedinjenje Hrvata i druženje – rekao je Piplica koji ne sumnja kako će nakon svega uspjeti u naumu osnivanja Udruge za neudane i neoženjene Hrvate i Hrvatice jer ih je, kaže, u Austriji jako puno.

Fenix-magazin.com


Nema komentara

Anketa

Ustavi