RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U Njemačkoj osvanule poruke Hrvatima: Razveseli mamu i vrati se doma

Napisano 29.06.2015. 13:46

Posljednjih mjeseci svjedoci smo snažnog vala iseljavanja iz Hrvatske i BiH, posebice mladih i obrazovanih ljudi. Predviđa se da će se njihov broj i povećati, posebice nakon njemačkog ukidanja radnih dozvola za hrvatske radnike, koje stupa na snagu 1. srpnja.

Procjenjuje se da je Hrvatsku, tijekom posljednje dvije godine, napustilo više od 40.000 mladih. Za razliku od prethodnih valova iseljavanja, uglavnom je riječ o mladim obiteljima koje, zbog teške gospodarske situacije u zemlji, svoj boravak u inozemstvu smatraju trajnijim.

I dok država egzodusu mladih u inozemstvo neuspješno pokušava parirati nedostatnim mjerama poticajnog zapošljavanja, u pomoć priskače domaći korporativni sektor, koji je svjestan da ostaje bez kvalitetne obrazovane radne snage.

Zato je Adris grupa raspisala treći ciklus natječaja u sklopu programa „Budućnost u Adrisu" putem kojeg zapošljava mlade ljude nakon završenog fakulteta te im omogućuje dodatno usavršavanje, kako bi u relativno kratkom roku mogli ostvariti i zapažene karijere. Natječaj prati i kreativna kampanja, koja je ovih dana prešla i granice naše zemlje, kako bi motivirala mlade da ostanu kod kuće, odnosno kako bi mladima na odlasku pokazala da, unatoč svemu, ima budućnosti i u Hrvatskoj, piše Dnevnik.hr.

Naime, u inozemnim zračnim lukama poput Munchena, Frankfurta i Dublina, gdje slijeće najveći broj naših mladih u potrazi za kruhom i domom, osvanuli su jumbo plakati s natpisom: „Razveseli mamu i vrati se doma". Putem serije motivirajućih plakata, koji najavljuju treći natječaj pripravničkog programa „Budućnost u Adrisu", kojim Adris već treći put mladim visokoobrazovanim ljudima bez radnog iskustva nudi specijalizaciju, mentoriranje i zapošljavanje – Adris prezentira područja koja imaju budućnost u Hrvatskoj, poput marikulture, destinacijskog menadžmenta, prehrambene biotehnologije, matematičkog modeliranja…

Naime, za sva ta zanimanja osigurana su radna mjesta u Adrisovim tvrtkama - Maistri, kao vodećoj hrvatskoj kompaniji u elitnom turizmu, Cromarisu, vodećem hrvatskom izvozniku jadranske ribe i najvećem hrvatskom osiguravajućem društvu Croatia osiguranju.


Nema komentara

Anketa

Ustavi